Foto: PantherMedia/Scanpix
"ManaBalss.lv" marihuānas dekriminalizācijas iniciatīvas pārstāvis Donats Blaževičs publicējis 100 argumentus vietnē "100argumenti.lv" idejas atbalstam.

Blaževičs iestājas par marihuānas lietošanas dekriminalizāciju un norāda, ka esošie marihuānas aizliegumi nav balstīti uz aktuāliem zinātniskiem pētījumiem.

Kopumā ir veikti vairāk nekā 20 000 pētījumu par marihuānu. Daudzos no šiem pētījumiem ir atklājies, ka marihuānai ir ļoti plašs medicīnisks pielietojums un milzīgs potenciāls gan dažādu vieglu saslimšanu, gan ļoti smagu slimību ārstēšanā, skaidro Blaževics.

Iniciatīvas pārstāvis Blaževičs, sekojot līdzi amatpersonu komentāriem saistībā ar marihuānas dekriminalizāciju, spriež: "Politiķi un amatpersonas pamatā runā par to, kādi ir šķēršļi un negatīvās puses marihuānas dekriminalizācijai, taču netiek apskatīti ieguvumi un iespējamie veidi, kā regulēt marihuānas lietošanu personīgām vajadzībām, kā tas tiek darīts citviet pasaulē."

Vietnē "100argumenti.lv" ir uzskaitīti argumenti, kāpēc marihuāna būtu jādekriminalizē, piemēram, iniciatori, atsaucoties uz dažādiem avotiem, norāda, ka marihuāna uzlabo miegu un samazina stresu.

Iniciatīva portālā ManaBalss.lv ir savākusi vairāk nekā 10 000 parakstus un 1. jūnijā tiks iesniegta Saeimā. Portālā parakstīties par šo iniciatīvu varēs līdz maija beigām, un 1. jūnijā iniciatīva marihuānas dekriminalizācija tiks iesniegta Saeimā.

Jau vēstīts, ka portālā "Manabalss.lv" iesniegtā iniciatīva neliela marihuānas daudzuma audzēšanas, glabāšanas un lietošanas dekriminalizācijai savākusi vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstu, tādējādi šī iniciatīva tiks iesniegta Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!