Foto: Shutterstock

Uzņēmuma "Mārtiņa beķereja" īpašnieks Mārtiņš Kalniņš savā "Instagram" kontā padižojies ar nošautu medni, kuru medīšana Latvijā ir aizliegta, pirmdien ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Raidījums atgādina, ka Latvijā medņu medības pavasarī ir ar likumu aizliegtas. Medņu medības pavasarī aizliegtas kopš 2011. gada.

Uzņēmuma īpašnieks, kurš ir mednieks, padižojies ar nošauto putnu savā "Instagram" profilā, bet pēc kāda laika bildi esot izdzēsis. Tajā viņš bijis redzams ar medību ieroci un nošautu medni. Ievietotais fotoattēls izraisījis pamatīgu sašutumu sociālo tīklu lietotāju vidū, uzsver raidījums.

Valsts mežu dienesta medību daļas vadītājs Valters Lūsis norādījis, ka par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība un no mednieka tiek gaidīts paskaidrojums.

Savukārt pats mednieks raidījumam e-pastā taisnojies, ka mednis nemaz nav nomedīts Latvijā. "Mednis tika nomedīts legālās viesmedībās ārpus Latvijas, Somijā," apgalvojis Kalniņš, kurš uzsvēris, ka "par medībām viedokļi vienmēr ir bijuši dažādi".

Latvijas dabas fonda valdes loceklis Jānis Ķuze raidījumā pieļauj, ka, iespējams, putns nav nomedīts Latvijā. "Tā var būt, ka putns ir nošauts ārpus Latvijas. Bet tad medniekam ir jāspēj likt galdā visus papīrus. Gan par medībām, gan putna ievešanu Latvijā," sacīja Ķuze.

Valsts mežu dienests solījis raidījumam pēc pārbaudes sniegt atbildi par to, ir vai nav pārkāpts likums. Ja tiks pierādīta mednieka vaina, tad Kalniņam draud naudas sods piecu minimālo mēnešalgu apmērā, ziņo "Bez Tabu". Raidījums pieļauj, ka varbūt medniekam nekāda soda nebūs, jo viss būs likuma robežās.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī sociālajā tīklā "Twitter" raisījās plaša diskusija par mednieces Gunitas Kaņepes portālā "medniekiem.lv" ievietotu fotogrāfiju, kur viņa redzama kopā ar pašas nomedīto lūseni. "Mans pirmais medījums ar pirmo un līdz šim vienīgo šāvienu pa zvēru kolektīvajās medībās. Mastā bija ielenkti lūšu mamma ar mazajiem! Mazie palika nenomedīti, bet lūsene nāca tieši man pretī," teikts ierakstā.

Daudzi "tvitera" lietotāji uzskatīja, ka medniece rīkojusies nežēlīgi un neētiski, nogalinot mazo lūsēnu māti, lai gan lūšu medības Latvijā ir atļautas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!