Foto: Reuters/Scanpix

Skeletonists Martins Dukurs par izcīnīto sudraba medaļu XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos var saņemt naudas balvu līdz 85 373 eiro pēc nodokļu nomaksas apmērā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru viņa treneri un apkalpojošais personāls kopā var saņemt līdz 42 687 eiro.

Savukārt sportists Tomass Dukurs par iegūto 4.vietu skeletona sacensībās var saņemt līdz 30 734 eiro, attiecīgi viņa treneri un apkalpojošais personāls kopā var saņemt līdz 15 367 eiro.

Tikmēr biedrība "Latvijas Bobsleja un skeletona federācija" par sportistu sasniegumiem var saņemt līdz 35 572 eiro par katru. Kā ziņots, piektdien un sestdien notikušajās sacensībās pie uzvaras tika krievu sportists Aleksandrs Tretjakovs, bet latvieši Martins un Tomass Dukuri izcīnīja tādas pat vietas kā pirms četriem gadiem Vankūverā - otro un ceturto.

Kopā ar sudraba medaļnieku Latvijā atgriezīsies visa skeletona komanda - Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna, kā arī treneri Dainis Dukurs, Mihails Arhipovs un Mareks Mezencevs.

Tāpat kopā ar skeletonistiem Latvijā atgriezīsies arī distanču slēpotāja Inga Dauškāne un ātrslidotāja Haralds Silova treneris Edvīns Silovs. Viņu ierašanās starptautiskajā lidostā "Rīga" ir plānota plkst.21.10 ar reisu no Minskas.

Kā ziņots, šī jau ir Latvijas veiksmīgākā ziemas Olimpiāde. Iepriekš Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, tostarp arī M.Dukuram, bet Sočos jau iegūts viens sudrabs un divas bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!