Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdienas rītā Mārupē grāvī no firmas "Kreiss" stāvlaukuma esot noplūdis ievērojams daudzums dīzeļdegvielas, kas ieplūdis Mārupes grāvjos, tā izraisot ekoloģisko piesārņojumu, portālu "Delfi" informēja aculiecinieki.

"Šajā vietā dzīvoja pīles, kuru vairs arī nav. Uz iedzīvotāju sūdzību pa tiešo firmas "Kreiss" vadībai atbilde netiek saņemta," informē satrauktie iedzīvotāji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālam "Delfi" sacīja, ka piektdien Mārupē, Daugavas ielā, ap pulksten 10:50 no transporta grāvī noplūduši pārstrādātas eļļas pārpalikumi.

VUGD noplūdi ierobežojis ar bonām. Par notikušo paziņots Valsts Vides dienestam.

VUGD informē, ka notikuma vietā strādā divas autocisternas un speciāli aprīkota automašīna, kurā ir skeneris, kas paredzēts, lai noplūdušo vielu varētu veiksmīgi savākt.

Piesārņojums konstatēts viena kilometra garumā, papildināja VUGD.

Uzņēmuma "Kreiss" biroja administratore Ina Zaļizko portālam "Delfi" sacīja, ka uz notikuma vietu ir devusies komisija.

Degvielas noplūde neesot konstatēta, pašlaik noritot objekta apsekošana un tiekot noformēts apskates akts.

Sīkāku informāciju uzņēmums sniegšot pirmdien.

Savukārt Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālā vides pārvalde portālu "Delfi" informēja, ka notikuma vietā konstatējusi patvaļīgu naftas produktu novadīšanu meliorācijas grāvī.

Piesārņojums grāvī izplatījies 300 – 400 m garumā un aizņem aptuveni 1200 kvadrātmetrus. VVD Lielrīgas RVP identificējusi iespējamo piesārņojuma avotu - autoservisu, kas atrodas uzņēmuma SIA "Kreiss" teritorijā. Par minēto gadījumu Lielrīgas RVP uzsākta administratīvā lietvedība.

Šobrīd piesārņojumu Mārupes novadā likvidē VUGD un SIA "Eko Osta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!