Foto: Publicitātes foto

Mārupes novada pašvaldības deputāts kādu laika posmu ir spējis apvienot četrus amatus, liecina Valsts kontroles publiskotais lietderības un likumības revīzijas ziņojums par Mārupes novada pašvaldības un kapitālsabiedrības "Mārupes komunālie pakalpojumi" rīcību ar finanšu līdzekļiem un mantu.

Ziņojumā norādīts, ka pašvaldības darbinieks laikā no 2001.gada 1.decembra līdz 2013.gada 2.jūlijam bija Administratīvās komisijas priekšsēdētājs ar darba laiku 40 stundas nedēļā. Bet no 2013.gada 3.jūlija līdz 2014.gada 5.augustam viņa darba laiks bija 25 stundas nedēļā. No 2013.gada 3.jūlija līdz 2014.gada 5.augustam viņš pildījis Bāriņtiesas jurista pienākumus.

Vienlaikus viņš bijis arī Mārupes novada deputāts un Sociālo, izglītības kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

Paralēli darbam pašvaldībā viņš noslēdzis līgumu par pašvaldības kapitālsabiedrību par jurista pienākumu pildīšanu. Viņa darba laiks noteikts 40 stundas nedēļā. Tas nozīmē, ka viņš kapitālsabiedrībā bijis nodarbināts katru dienu astoņas stundas, izņemot sestdienas, svētdienas un svētku dienas.

Valsts kontroles revidenti uzskata, ka vienlaicīga atrašanās pašvaldības un kapitālsabiedrības amatos rada krāpniecības riskus un apstākļus, kas var maldināt pašvaldības un kapitālsabiedrības vadību. Turklāt pastāv risks, ka persona, būdama pašvaldības deputāts, savienojot valsts amatpersonas pienākumus ar vairāk nekā diviem citiem algotiem darbiem, nav ievērojis likumdošanas prasības.

Informācija Mārupes novada pašvaldības mājaslapā liecina, ka Administratīvās komisijas priekšsēdētājs un Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētājas vietnieks ir Andrejs Kirillovs (S). Informācija Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā liecina, ka viņš vairākus gadus bijis pašvaldības kapitālsabiedrības "Mārupes komunālie pakalpojumi" valdes loceklis.

Deklarācijā, kas iesniegta par 2013.gadu minēts, ka viņam 2013.gadā bijuši vēl pieci amati - viņš bijis bāriņtiesas loceklis, bāriņtiesas jurists, jurists kapitālsabiedrībā "Mārupes komunālie pakalpojumi", Mārupes novada administratīvās komisijas loceklis, kā arī padomes loceklis organizācijā "Pierīgas partnerība", kuras biedrs ir arī Mārupes pašvaldība.

Algu 2013.gadā viņš saņēmis no kapitālsabiedrības un Mārupes domes, kopumā atalgojumā saņemot 20 775 latus jeb 29 560 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!