Foto: LETA
Maskavā esošais NVS institūts trešdien pauda sašutumu, ka Latvijas vēstniecība Krievijā atteikusi iebraukšanas vīzas trīs tā līdzstrādniekiem, vēstīja institūta preses dienests.

Tas informēja, ka Latvijas vēstniecība Krievijā trešdien, nepaskaidrojot iemeslus, atteikusi iebraukšanas vīzas trim institūta līdzstrādniekiem. Tie ir institūta direktora vietnieks Vladimirs Jegorovs, vecākā zinātniskā līdzstrādniece Jekaterina Šibajeva un zinātniskā līdztrādniece Olga Polņikova, kuri gribējuši piedalīties piektdien Rīgā paredzētajā apaļā galda diskusijā "Par svarīgākajiem uzdevumiem Krievu pasaules saglabāšanā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā". To rīko fonds "Krievu pasaule" ("Russkij mir").

"NVS valstu institūts ir sašutis par šo lēmumu, un uzskata to par Latvijas varas iestāžu jaunu soli, kurš ir vērsts uz to, lai ierobežotu sabiedrības dialogu un saasinātu Krievijas un Latvijas attiecības, pārkāptu republikas krievvalodīgo iedzīvotāju tiesības," uzsvērts paziņojumā.

Institūts arī aicina "Krievijas Ārlietu ministriju un Latvijas pilsonisko sabiedrību neatstāt bez uzmanības Latvijas varas iestāžu izaicinošo lēmumu".

Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) institūts, kura oficiālais nosaukums ir Diasporas un integrācijas institūts, ir vairāku Krievijas valsts un Maskavas pašvaldības institūciju, kā arī komercorganizāciju izveidota autonoma nekomerciāla organizācija. To vada Krievijas Valsts domes NVS lietu un sakaru ar tautiešiem komitejas priekšsēdētāja vietnieks Konstantīns Zatuļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!