Foto: PantherMedia/Scanpix
Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijas Matīss ir gatavs kandidēt satiksmes ministra amatam, taču norāda, ka viņam būtu nepieciešams plašs koalīcijas partiju atbalsts.

"Pirmkārt, vēlētos pateikt, ka ļoti atzinīgi vērtēju koalīcijas partneru izrādīto uzticību, virzot mani šim amatam. Tā kā esmu bezpartejisks kandidāts, man būs nepieciešams plašs koalīcijas partneru atbalsts," sacīja Matīss.

Pašreizējais SM valsts sekretārs arī atzīmēja, ka tuvākajā laikā vajadzēs tikties ar politiskajiem spēkiem, lai pārrunātu nepieciešamos darbus, ko vajadzētu veikt, ja tiks apstiprināts ministra amatā.

Matīss iepriekš norādīja, ka jaunajam satiksmes ministram būtiskākais būs pabeigt iesāktos darbus un strādāt pie finanšu perspektīvas, lai nauda, ka paredzēta transporta infrastruktūras attīstībai, pēc iespējas ātrāk nonāktu tautsaimniecībā

Jau ziņots, ka koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē pirmdien nolemts satiksmes ministra amatam virzīt Matīsu. Saskaņā ar koalīcijas līgumu atbildīga par satiksmes ministra amatu ir premjera pārstāvētā partija "Vienotība" kopā ar neatkarīgo deputātu grupu, kas arī nolēmusi amatam virzīt pašreizējo valsts sekretāru.

Pašreizējais satiksmes ministrs Aivis Ronis ir paziņojis par demisiju ‒ amatu viņš atstās 1.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!