Foto: LETA

Neskatoties uz to, ka Krievija ļoti aktīvi pievērusies savu ostu attīstīšanai un jaunu ostu veidošanai, nav paredzams būtisks kravu pārvadāšanas kritums caur Latvijas tranzītceļiem, pēc tikšanās ar Krievijas transporta ministru Maksimu Sokolovu piektdien intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Viņš norādīja, ka ar Krievijas kolēģi izrunāti divi jautājumu bloki, no kuriem viens skar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumus, bet otrs – divpusējos jautājumus, tostarp jautājumus par pārvadātājiem, autopārvadātājiem un ceļiem.

Pēc sarunas Matīss secinājis, ka nav būtisku un paredzamu iemeslu tam, ka kravu pārvadājumi caur Latvijas transzītceļiem varētu šogad kristies. Savukārt jautājumus par sankcijām pret Krieviju abi ministri nerunāja.

Vienlaikus ministrs atzina, ka sarunā netika konstatēti apstākļi kravu kritumam, neskatoties uz īstenotajām sankcijām. Komentējot pasažieru skaita no Krievijas kritumu Latvijā, Matīss norādīja, ka tas nav saistāms ar pret Krieviju īstenotajām sankcijām, bet gan ar Krievijas iedzīvotāju maksātspējas samazināšanos.

"Pasažieru skaits no Krievijas ir krities, bet tas ir visos virzienos. Krievijas iedzīvotāju maksātspēja ir kritusies, tāpēc valsts iedzīvotāji izvēlas iekšējos ceļojumus, nevis dodas uz ārvalstīm," atzina ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!