Foto: F64

Bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība") pirmdienas vakarā pēc "Vienotības" valdes sēdes žurnālistiem apliecināja, ka nedomā mest plinti krūmos pēc atbrīvošanas no amata un solīja būt aktīvs Saeimas deputāts satiksmes nozares jautājumos.

"Es apliecināju partijas valdes priekšsēdētājai, ka, tiklīdz kā būs iespējams, es atgriezīšos Saeimā un būšu aktīvs šajos jautājumos. Nekādā gadījumā nedomāju mest plinti krūmos," sacīja Matīss.

Politiķis informēja, ka pirmdienas valdes sēde bijusi vien otrā tikšanās reize ar premjeri, tādēļ vēlējies uzzināt, kādi bijuši viņas apsvērumi neuzticības izteikšanai. Tāpat Matīss vēlējies pārrunāt viņa atlaišanas procedūru.

"Es uzklausīju atbildes, tās var patikt vai nepatikt, bet man līdz galam tās nebija saprotamas," valdes sēdi komentēja Matīss.

Viņš nevēlējās atklāt, kāda bijusi partijas biedru attieksme, vien norādīja, ka tā bijusi dažāda. Pēc bijušā satiksmes ministra domām, premjere, pēkšņi paziņojot par viņa atlaišanu, pārkāpusi gan "Vienotības" statūtus, gan koalīcijas līgumu.

Saeimā Matīss, visticamāk, atgriezīsies ceturtdien.

Jau ziņots, ka valdība aiz slēgtām durvīm pagājušonedēļ pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru "airBaltic" - Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš aviokompānijā gatavs ieguldīt 52 miljonus eiro pie nosacījuma, ka valsts investēs 80 miljonus eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, "airBaltic" aizņemoties Valsts kasē un pēc tam attiecīgo aizdevumu kapitalizējot. Par aizdevumu gan vēl būs jālemj Saeimā, ko plānots darīt kopā ar nākamā gada valsts budžetu.

Tāpat jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") ceturtdien parakstīja rīkojumu par Matīsa demisijas pieprasīšanu. Iemesls demisijas pieprasīšanai ir ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Pēc Straujumas neuzticības izteikšanas partijas biedram satiksmes ministram Matīsam politiskajos kuluāros šobrīd aktualizējušās sarunas par esošās valdības stabilitāti un tās iespējamo krišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!