Foto: F64
Viena no jaunā satiksmes ministra Anrija Matīsa prioritātēm šajā amatā būs autoceļu nozares sakārtošana, kā arī ceļu stāvokļa uzlabošana. Viņš uzskata, ka ir arī jānodrošina optimālāka līdzekļu izmantošana šajā jomā.

Matīss pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja, ka nekādas būtiskas izmaiņas satiksmes nozarē - uzņēmumu un kapitālsabiedrību valdēs, uzņēmumu struktūrās vai pārraudzības institūcijās, nav plānotas, bet jautājums ir par autoceļu nozari.

Matīss atzina, ka arī šajā gadījumā nav runa par personālijām, bet gan par pašu sistēmu, un sistēmas sakārtošanā tieši autoceļu jomā viņš redz lielākās iespējas. Viņa vērtējumā, nepieciešams pilnveidot organizatorisko modeli, stiprināt laboratorijas un, iespējams, arī pārveidot kādas iestādes. Viņš pauda uzskatu, ka pārveidojot "Latvijas valsts ceļu" un "Latvijas autoceļu uzturētāja" struktūru, būtu iespējams nodrošināt efektīvāku līdzekļu izlietojumu.

Savukārt LNT raidījumā "900 sekundes" viņš sacīja, ka pirmais darbs būtu novērst avārijas stāvokli uz ceļiem, prioritāri sakārtojot galvenos un pēc tam reģionālās nozīmes ceļus. Viņš sacīja, ka Satiksmes ministrija lūgs valdībai papildus naudu tieši autoceļu sakārtošanai.

Ministrs arī sacīja, ka būtiska prioritāte viņa darbā būšot arī dzelzceļš, gan atzīstot, ka tuvākajos gados vēl no Rīgas uz Briseli ar vilcienu nokļūt nevarēšot. Matīsa skatījumā, dzelzceļa ritošais sastāvs ir morāli un fiziski novecojis, tāpēc būtiski esot darīt visu, lai Eiropas nauda tomēr netiktu zaudēta.

Kopumā noritot aktīvas sarunas starp uzņēmumu "Pasažieru vilciens" un Spānijas uzņēmumu "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles", taču tā tas esot bijis arī iepriekš, sacīja ministrs, atgādinot, ka 8.marts ir pēdējais termiņš, lai līgumu parakstītu un nezaudētu Eiropas naudu. "Sarunas bija diezgan veiksmīgas," atzina Matīss, papildinot, ka vajadzētu redzēt dokumentus, kas apliecinātu panāktos uzlabojumus.

Viņš arī atzina, ka investori ir izrādījuši interesi par latvijas nacionālo lidsabiedrību "AirBaltic Corporation".

Matīss Latvijas Radio arī atzina, ka nopietni apsver viņam izteikto piedāvājumu iestāties partijas "Vienotība" rindās, bet dažās dienās šādu lēmumu viņš pieņemt nevarot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!