Foto: LETA
Zolitūdes iedzīvotājos dažādas emocijas, gan sašutumu, gan neizpratni, izraisījusi "Maxima" traģēdijas vietas iekonservēšanas process, jo drupu vietā šobrīd tiek būvēts tāds kā jumtiņš, vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīga Avīze Latvijai".

Konservācijas norise cilvēkos arī raisījusi jautājumu, vai patiešām plānotā 54 bojāgājušajiem veltītā piemiņas vieta būvēta netiks, ja reiz šajā vietā top tāds kā jumtiņš.

Konservācijas darbus Zolitūdes traģēdijas vietā, kur pērn gada nogalē, sabrūkot "Maxima" griestiem mira 54 cilvēki, SIA "Homburg Zolitūde" uzdots pabeigt līdz 1.oktobrim. Plānots, ka rīt te ieradīsies Rīgas domes pārstāvji, lai pārliecinātos, ka darbi ir pabeigti.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka laikrakstam norāda, ka Priedaines ielā 20 ir atstātas veikala pamata plātnes, par kuru tālāko likteni lems pēc ekspertīzes slēdziena saņemšanas. "Pašlaik nosedz [no veikala ēkas atlikušos] pamatus. Pagrabstāva pārseguma konservācijas ietvaros tiek veidots tas nosegums, ko redzam," viņa sacīja laikrakstam, kā arī uzsvēra, ka jauna būvniecība traģēdiijas vietā sākta nav. Konservācija nepieciešama, jo vēl jāsagaida neatkarīgas ekspertīzes slēdziens, lai izvērtētu, kas darāms ar daudzstāvu dzīvojamo ēku. Zem tukšā laukuma atrodas arī autostāvvieta.

Pašvaldība pašlaik izvērtē iepirkuma rezultātā iesūtītos pieteikumus ekspertīzes veikšanai, jo ir jāizvērtē, kāds ir daudzstāvu dzīvojamās ēkas konstrukciju pašreizējais stāvoklis.Ekspertīzes secinājumus salīdzinās ar Homburg Zolitūde ārvalstu speciālistie pasūtītās ekzpertīzes rezultātiem. Pagaidām Homburg Zolitūde jaunākais ekspertu slēdziens neesot saņemts.

Kā ziņots, iepirkumā par tiesībām veikt ekspertīzi Zolitūdes traģēdijas vietā esošajai daudstāvu mājai pieteikušies divi pretendenti. Pieteikumus iesnieguši AS "Inspect Latvija" ar finanšu piedāvājumu 118 000 eiro apmērā un SIA "LBS-Konsultants" ar finanšu piedāvājumu 110 350 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!