Foto: DELFI Aculiecinieks

Traģēdijā, kad Rīgā, Zolitūdē sagruva veikals "Maxima", vecākus zaudējuši 16 bērni, trīs no viņiem palikuši gan bez mammas, gan tēva, sestdienas rītā intervijā Latvijas radio sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Rieksta-Riekstiņa radio pastāstīja, ka ir apzināti 16 bērni, kuri zaudējuši vienu vai abus vecākus, trijiem bērniem vairs nav abu vecāku. Bez vecākiem palikušie pašlaik uzturas pie tuviniekiem.

Inspekcija šīs ziņas saņēmusi no Izglītības ministrijas, no Labklājības ministrijas un skolām.

Rieksta-Riekstiņa arī aicināja zvanīt pa bezmaksas telefonu 116111, kur sniegs padomus un palīdzību. Speciālisti iesaka būt kopā ar cietušajiem un viņu tuviniekiem, nemēģināt apslāpēt emocijas, jo tās jāizdzīvo, jāizsāp.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā, pēc pulksten 18, Rīgas mikrorajona Zolitūde veikalam "Maxima" iebruka griesti, paņemot līdzi 52 cilvēku dzīvības un vairākus ievainojot. Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam slimnīcās nogādāti 29 cilvēki, vairākiem mediķi palīdzību snieguši uz vietas. Taču kopš piektdienas rīta dzīvi cilvēki gruvešos vairs atrasti nav.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Valstī izsludinātas triju dienu sēras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!