Foto: LETA
Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) birojā no pirmdienas darbu sācis ārštata padomnieks nozaru sadarbības jautājumos Andris Vanags, kura uzdevumos ietilps sadarbības veicināšana starp publisko sektoru un nozarēm privātajā sektorā ēnu ekonomikas īpatsvara mazināšanai.

Kā portālu "Delfi" informēja premjerministra preses sekretārs Andrejs Vaivars, šobrīd īpaši akcentējama ir nepieciešamība paātrināt normatīvo regulējumu izstrādāšanu un pieņemšanu būvniecības nozarē.

Kučinskis atgādinājis, ka jau pērnajā maijā valdības un būvniecības nozares pārstāvji parakstījuši memorandu par ēnu ekonomikas samazināšanu nozarē, un tagad ir pienācis laiks šo procesu intensificēt.

"Būvniecības sektorā Latvijā strādā daudz uzņēmumu, kuri ir apvienojušies dažādās sabiedriskās organizācijās. Tāpat valsts līmenī ir dažādas iestādes, organizācijas, kas ir atbildīgas par būvniecības sektora sakārtošanu valstī, kā arī par nodokļu iekasēšanu. Ir nepieciešams panākt, lai visas šīs puses efektīvi sadarbotos savā starpā viena kopīga mērķa vārdā – ēnu ekonomikas samazināšana," skaidrojis Kučinskis.

Uzņēmējs Vanags šim uzdevumam izvēlēts, ņemot vērā viņa lielo pieredzi uzņēmējdarbībā un arī nevalstiskajā sektorā, paskaidrojis Vaivars.

No Ministru kabineta sniegtajiem datiem izriet, ka no 2003. gada Vanags vada būvmateriālu ražošanas kompāniju "Sakret", bet no 2013. gada viņš ir AS "Sakret Holding" padomes priekšsēdētājs. Viņa darba pienākumos ietilpst holdingā esošo uzņēmumu – SIA "Sakret", OÜ "Sakret", UAB "Sakret LT", SIA "Sakret Plus" valdes darbības uzraudzīšana un stratēģisko lēmumu pieņemšana un apstiprināšana, kā arī citi pienākumi atbilstoši kompānijas statūtiem.

Vanags ir arī domnīcas "Certus" padomes priekšsēdētājs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Padomnieku konventa loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!