Foto: DELFI Aculiecinieks
Mazsalacas novadā it kā nokritušais meteorīts bijis mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" organizēts inscenējums, apliecināja uzņēmuma mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis.

"Mūsu mērķis ir iedvesmot Latvijas sabiedrību," sacīja Spoģis, "mēs vēlamies uzsvērt, ka Latvija var izdarīt daudz ko."

"Mēs redzam, ka ar šādu notikumu Latvijas vārds ir izskanējis pasaulē, Latvija ir interesanta pasaulē, un nevis ar to, ka ir krīze, ir slikti un grūti, bet gan ar to, ka pie mums notiek kaut kas radošs un interesants. Tas ir unikāls panākums un daļa no mūsu komunikācijas," teica uzņēmuma pārstāvis.

Pirmdienas vakarā sasauktajā preses konferencē Spoģis solīja, ka uzņēmums noteikti kompensēs valstij nodarītos zaudējumus. "Tele2" ir gatava sarunām ar ikvienu, kurš jūtas apvainots saistībā ar šo projektu. "Ja kāds ir apvainojies, es lūdzu piedošanu," sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Spoģis uzslavēja Latvijas dienestus un zinātniekus par to, ka viņi strādājuši godam. "Cepuri nost mūsu valsts iestāžu - ugunsdzēsēju un policistu - un zinātnieku priekšā," norādīja "Tele2" pārstāvis, uzsvērdams, ka dienesti strādājuši operatīvi un atbildīgi, bet ģeologi un citi speciālisti patiešām pierādījuši savas zināšanas.

Spoģis pastāstīja, ka šāda ideja par it kā nokrituša meteorīta inscenēšanu radusies apmēram pirms mēneša vai pusotra un Latvijā apsekotas vairākas vietas, kur to varētu īstenot, līdz beidzot izvēlēts Mazsalacas novads. Bedre rakta vairākas dienas, bet pēc tam ar pirotehnikas palīdzību inscenēts sprādziens, ko paši projekta autori arī nofilmējuši un izvietojuši interneta vidē.

Preses konferencē uz kāda žurnālista uzdoto jautājumu "Vai jūs esat pilnīgi traki vai tikai daļēji?" "Tele2" pārstāvis atbildēja: "Ja cilvēki to vērtē pozitīvi, būt trakam ir to vērts." Projekta autori ir "Tele2" komanda un uzņēmums par to arī uzņemas pilnu atbildību, atkārtoti uzsvēra Spoģis.

Kā ziņots, svētdien vakarā Mazsalacas novadā it kā nokritušais meteorīts šodien izpelnījās plašu rezonansi Latvijas un pasaules medijos. Par Latvijas "meteorītu" ziņoja gan tuvo kaimiņvalstu, gan tālu aizokeāna valstu mediji, norādot, ka "mazā Latvijas pilsēta Mazsalaca vienas nakts laikā kļuvusi par sensacionāli slavenu".

Dažos izdevumos kā krātera rašanās vaininieks tika minēts iespējamais kosmosa satelīta fragments, bet dažkārt tika piesaukti pat nezināmi lidojoši objekti.

Notikuma vietā visas dienas garumā strādāja gan policijas darbinieki, gan pētnieki un ģeologi ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm. Rūpīgāk izpētot notikuma vietu, pētnieki secināja, ka tas nav meteorīts, bet gan cilvēku roku darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!