Foto: DELFI Aculiecinieks

1. decembrī Latvijā sākas lūšu medību sezona. Valsts meža dienests (VMD) ir noteicis pieļaujamo lūšu nomedīšanas apjomu 2016./2017. gada medību sezonai – 150 dzīvnieki, un tos būs atļauts medīt ne ilgāk par 31. martu. Dienests un mednieki uzsver – lūšu populācija pēdējos gados ir stabila un šāds nomedījamo dzīvnieku limits mūsu apstākļiem ir adekvāts, tomēr pastāv arī pretēji viedokļi.

Oponenti savos secinājumos gan ir daudz skarbāki – uzskaites dati esot krietni pārspīlēti un bieži izšauti tiek pilnbriedu nesasnieguši jaunie lūši, kuri pie mums ieklīduši no Igaunijas, jo Latvijā šo dzīvnieku ir palicis maz.

Valsts meža dienestā portālam "Delfi" norāda, ka lūšus drīkstēs medīt nebūt ne visur. 2016./2017. gada medību sezonā ir noteikts aizliegums lūšus medīt Zemgales virsmežniecības Jelgavas nodaļas uzraugāmajā teritorijā, izņemot Tērvetes, Bukaišu, Augstkalnes, Līvbērzes pagastu. Tāpat nevar medīt Valgundes pagasta teritorijā ārpus Ķemeru nacionālā parka, Bauskas nodaļas uzraugāmajā teritorijā, izņemot Bārbeles, Dāviņu, Skaistkalnes, Stelpes, Vecsaules un Vecumnieku pagastus, kā arī liegums ir Rīgas reģionālās virsmežniecības Babītes nodaļas uzraugāmajā teritorijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!