Foto: LETA

Latviešu izcelsmes amerikāņu ārsts Kristaps Juris Keggi šodien dāvinājumā Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam nodeva virkni sev vērtīgu priekšmetu, tai skaitā izglītības dokumentus, fotogrāfijas, atmiņu dienasgrāmatu un pat Amerikas Kara akadēmijas dāvinātu zobenu par sasniegumiem medicīnā Vjetnamas kara laikā.

Pasniedzot muzeja vadītājai šos priekšmetus, Keggi sacīja, ka profesora Paula Stradiņa vārds viņa ģimenei vienmēr bijis mīļš un labi zināms. Stradiņš skolojis viņa tēvu ķirurģijā, bet Stradiņa dēls Jānis bijis labs bērnības rotaļu biedrs.

Keggi sacīja, ka viņam ir liels prieks un gods atrasties Latvijā un pasniegt valstij dāvinājumu. Tajā ir gan viņa jaunības bildes, gan izglītības dokumenti, tai skaitā uzņemšanas vēstule Jēlas Universitātē, ārsta diploms un virkne citu lietu.

Keggi 9.augustā svinēja savu 80.jubileju. Viņš ir vispāratzīts ASV ortopēds, Amerikas Ortopēdijas akadēmijas loceklis un daudzu mūsdienu Latvijas ortopēdu darbaudzinātājs. Izglītību Keggi ieguvis Jēlas universitātē.

Kopš 1987.gada viņš regulāri viesojas Latvijā. Šeit viņš ir dibinājis ortopēdijas fondu, ar kura palīdzību Latvijas ārsti un māsas var stažēties ASV vadošajās klīnikās.

Keggi ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni, viņš ir Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis, Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes Goda doktors, Paula Stradiņa balvas laureāts, kā arī mecenāts medicīnā, izglītībā, sportā un kultūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!