Foto: Shutterstock

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPL) piemērojusi AS "Balticom" 8000 eiro lielu naudas sodu par neatļautu televīzijas programmu pārraidīšanu, portālu "Delfi" informēja NEPLP.

Kā skaidro padomē, "Balticom" izplata audiovizuālās televīzijas programmas, kas nav iekļautas retranslācijas atļaujas retranslējamo programmu sarakstā, tostarp "Bollywood", "NTV Still", "NTV Serial", "My Zen", "Harmonija Klassik", "O!", "Animal Family" un citas programmas. Līdz ar to NEPLP nolēma piespriest administratīvo sodu 8000 eiro apmērā.

NEPLP lēmusi arī piemērot administratīvo sodu 2000 eiro apmērā SIA "Bradis", jo uzņēmums izplata audiovizuālās televīzijas programmas "VOX", "BBC World" un "Viasat Sport", kas nav iekļautas retranslācijas atļaujas retranslējamo programmu sarakstā.

Padome arī konstatējusi, ka SIA "Nova" izplata audiovizuālās televīzijas programmas, kas nav iekļautas retranslācijas atļaujas retranslējamo programmu sarakstā – "NTV Still" un "NTV Serial". Šajā gadījumā tika uzlikts administratīvais sods 2000 eiro apmērā.

Savukārt, izvērtējot iespējamos pārkāpumus LTV1 raidījumā "Veiksme. Intuīcija. Prāts", padome secināja, ka ir pārkāpti produktu izvietošanas noteikumi. Līdz ar to NEPLP lēma LTV piemērot administratīvo sodu 500 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!