Foto: DELFI
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 23. februāra sēdē iepazinās ar VSIA "Latvijas radio" (LR) revīzijas komisijas ziņojumu par LR finansiālajiem rādītājiem, saimniecisko darbību un sabiedriskā pasūtījuma izpildi.

Ziņojuma apstiprināšanai LR revīzijas komisijai ir nepieciešama papildu informācija, tāpēc LR vadībai lūgts skaidrot LR sabiedriskā pasūtījuma izpildes pa žanriem (tematikām) novirzes iemeslus, portāls "Delfi" uzzināja NEPLP.

Tāpat lūgts papildināt informāciju par sabiedrības saliedēšanas, nacionālās identitātes un valsts valodas nostiprināšanas pasākumu īstenošanu, kā arī lūgts iesniegt apstiprinājumu tam, ka ir novērsti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārbaudē konstatētie pārkāpumi.

NEPLP arī lūgusi skaidrot, kādēļ apgrozāmo līdzekļu koeficients šā gada 1. janvārī ir 0,78, kas nozīmē, ka LR formāli nevar nosegt visus īstermiņa kreditoru parādus, kā arī – sagatavojot finansējuma pieprasījumus. Radio ir lūgts izveidot precīzas detalizēto aprēķinu tāmes un finansējumu izlietot saskaņā ar sastādītajām tāmēm.

Jau vēstīts, ka NEPLP paudusi satraukumu par situāciju LR, jo pēdējā tikšanās ar valdi ir atstājusi iespaidu, ka tā nestrādā kā vienota komanda.

LR darbinieki arī paziņojuši, ka plāno rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu.

LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle iepriekš sacīja, ka LR darbinieki vēlas panākt, lai LR budžets turpmākajiem gadiem palielinātos un pildītos valdes solījumi daļu finansēm atvēlēt darbinieku algu paaugstināšanai.

Pēc Paegles teiktā, vairums LR darbinieku ir neapmierināti ar zemajām algām. 2008.gadā LR darbinieki ekonomiskās krīzes dēļ piekrita, ka viņu algas samazina par 12% un vairums apņēmās vienu mēnesi gadā strādāt bez algas, lai atbalstītu LR krīzes situācijā un medijs nenonāktu līdz bankrotam. Daudziem darbiniekiem algas joprojām saglabājušās samazinātas un šie cilvēki ir aizvainoti.

Tāpat LR darbinieki nav mierā arī ar sistēmu, kā saņem atalgojumu par padarīto darbu, jo netiek nodrošināts, ka atalgojums ir atbilstošs amata vietai, kvalifikācijai un citiem faktoriem, daļai darbinieku tiek maksātas piemaksas, citiem nē.

Pēc Paegles teiktā, LR darbinieki nav apmierināti arī valdes darbu, jo tās darbības sfēras ir sadalītas un LR valde nestrādā kā viens vesels, kas par visu atbild un vienlīdz labi zina stiprās un vājās vietas medija darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!