Foto: Shutterstock
Rīga, 19.maiUzlabojoties laikapstākļiem un tuvojoties vasaras brīvlaikam, mediķi aizvien biežāk sniedz palīdzību bērniem, kuri guvuši traumas, pārvietojoties ar velosipēdiem, skūteriem, skrejriteņiem un citiem divriteņu braucamrīkiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Aizvadītajā diennaktī mediķi Kurzemes reģionā snieguši palīdzību astoņus un desmit gadus veciem zēniem, kuri ar velosipēdiem, braucot no kalna, nepamanīja bedri, iebrauca tajā, krita un guva galvas un krūškurvja traumas.

Kurzemes reģionā traumas guvusi arī kāda deviņus gadus veca meitene un 16 gadus vecs pusaudzis. Meitene kritusi, braucot ar skūteri, kā rezultātā guvusi ciskas kaula lūzumu. Savukārt jaunietis, braucot ar kvadraciklu, iebraucis automašīnā un guvis politraumu - vairāku ķermeņa daļu ievainojumus. Abi cietušie nogādāti slimnīcās.

Pēc kritiena braucot ar velosipēdu galvas traumu guvis arī 14 gadus vecs zēns Rīgas reģionā.

Mediķi aicina vecākus vēlreiz rūpīgi pārrunāt ar bērniem piesardzības pasākumus brauciena laikā. Tāpat vecākiem jāpievērš uzmanība gan braucamrīku tehniskajam stāvoklim, gan maršrutiem, pa kuriem bērni pārvietojas, gan bērnu drošības ekipējumam. Ķivere būtu ieteicama visu vecumu bērniem, jaunākajiem vajadzētu lietot arī locītavu sargus.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši 1014 izsaukumus, no kuriem 200 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!