Foto: Publicitātes foto
Dziesmu un deju svētki, neskatoties uz dziesmu un deju mēģinājumu slodzi un karstajiem laika apstākļiem, ir pagājuši bez smagiem saslimšanas gadījumiem un veselības traucējumu dēļ nevienam nenācās pārtraukt dalību svētku pasākumos, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Laura Ševčenko.

Svētku laikā epidemiologi reģistrējuši un izmeklējuši dažu dalībnieku saslimšanas gadījumus ar zarnu infekciju pazīmēm, taču viņi saslimuši īslaicīgi un varējuši turpināt dalību svētkos.

"Galvenokārt svētku dalībnieku veselības stāvoklis (nelaba dūša, sāpes vēderā) uzlabojās vienas dienas laikā, un viņi turpināja piedalīties svētku aktivitātēs," norādījusi SPKC direktore.

Svētkos saslimšanas gadījumu skaits bija neliels. Tas liecinot, ka dalībnieki ir ievērojuši higiēnas prasības un lietojuši svaigus pārtikas produktus, kas ir ļoti būtiski, uzturoties šādos masu pasākumos, norāda SPKC.

Jau vēstīts, ka svētdien vakarā ar koncertu "Līgo" un sadziedāšanos visas nakts garumā noslēdzas XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki.

Mežaparka Lielajā estrādē pulcējas 240 jauktie kori, 79 sieviešu kori, 28 vīru kori, 42 senioru kori, 26 ārzemju latviešu kori, 12 viesu kolektīvi, 30 tautas deju kolektīvi, 37 pūtēju orķestri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!