Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī saistībā ar pārkāršanu un karstuma radītām veselības problēmām slimnīcā nogādāts 21 cilvēks, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē divus gadus vecs zēns, kurš ilgu laiku bija pavadījis karstumā, slimnīcā nogādāts ar teju 40 grādu augstu temperatūru. Tāpat Kurzemē slimnīcā nonācis arī 19 gadus vecs vīrietis, kurš ilgstoši bija gulējis karstā, smacīgā istabā.

Guļot karstā istabā zem vairākām segām, ķermeņa pārkaršanu guvis arī 41 gadus vecs hronisks, uz gultas gulošs slimnieks Latgalē. Šajā novadā mediķu palīdzība bijusi vajadzīga arī 86 gadus vecai sievietei, kurai uz ielas sākušies samaņas traucējumi.

Pārkaršana Vidzemē konstatēta arī 13 gadus vecai meitenei, kā arī četrus gadus vecam zēnam. Bērni bija pavadījuši ilgu laiku pie jūras.

Vēl divos gadījumos slimnīcās Vidzemē un Zemgalē ārstiem bijusi nepieciešama NMPD specializētā medicīnas centra konsultācija par tālāko taktiku, kā tikt galā ar plašiem apdegumiem, kurus guvuši mazi bērni. Vidzemē piecus gadus vecs zēns bija guvis plašus - 20% ķermeņa - apdegumus. Savukārt Jelgavā palīdzība bija nepieciešama vienu gadu un sešus mēnešus vecam bērnam

Kopumā NMPD aizvadītajā diennaktī saņēma 1127 izsaukumus, no kuriem 213 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!