Foto: LETA

Nākamā Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) protesta akcija gaidāma 14. oktobrī pie Finanšu ministrijas (FM), kad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) plāno svinīgi nest uz Saeimu nākamā gada budžeta portfeli, informēja arodbiedrībā.

Akcijas nosaukums ir "Zaļās nāves paklājs", un tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka valdības sagatavotais nākamā gada budžeta projekts "neatbilst Eiropas Komisijas (EK), Pasaules Veselības organizācijas (PVO) un citu starptautisku organizāciju ieteikumiem par neatliekamu un būtisku veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu Latvijā".

Kā norāda arodbiedrībā, lai aizstāvētu pacientu un nozares darbinieku vitālās intereses, LVSADA turpina gatavot jauna veida protesta akcijas.

Jau vēstīts, ka LVSADA protests pie Saeimas nama 29. septembrī pulcēja 300 līdz 350 cilvēku. Protesta akcija ar devīzi "Par tautas dzīvību" rīkota ar mērķi panākt finansējuma pieaugumu veselības aprūpei.

Kā protesta akcijā norādīja mediķu arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, politiķi joprojām nesadzird mediķu prasības. Viņš aicināja klātesošos un arī visus citus cilvēkus parakstīt mediķu arodbiedrības vēstuli, kura vēlāk tiks iesniegta Saeimai.

Vēstulē teikts - ja deputāti balsos par tādu budžetu, kur pietiekams finansējums netiek atvēlēts veselības aprūpei, tad "es par tevi nebalsošu".

Keris aicinājis parakstīties par iesniedzamo vēstuli gan internetā, gan ārstniecības iestādēs, gan arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības namā. Parakstu vākšanas kampaņa turpināsies līdz 13. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!