Foto: DELFI
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) streika un sociālās palīdzības fonda līdzekļu atlikums uz šī gada 1. janvāri bija 283 830 eiro, liecina arodbiedrības pārskats par darbību 2016.gadā.

Protesta akciju rīkošanai no streika fondapērn izlietoti 39 015 eiro.

Pēc arodorganizāciju iesniegtajiem finansiālās darbības pārskatiem 2016.gadā iekasētās arodbiedrības biedru naudas kopsumma bija 932 154 eiro, kas ir par 2,8% vairāk, salīdzinot ar gadu iepriekš. 30 arodorganizācijās samazinājušies LVSADA biedru naudas maksājumi, kas esot saistīts ar arodbiedrības biedru skaita samazināšanos.

LVSADA pagājušajā gadā sniegusi materiālo palīdzību arodbiedrības biedriem 2800 eiro apmērā, savukārt arodbiedrības biedru izglītošanai izlietojusi 2688 eiro. Kopumā LVSADA darbības nodrošināšanai pērn tika iztērēti 24,3% no biedru naudas.

Analizējot iesniegtos arodorganizāciju pārskatus, konstatēts, ka 32 arodorganizācijām izdevumi pārsniedz ieņēmumus. Lielākos izdevumus veido materiālās palīdzības sniegšana biedriem, kam izlietoti apmēram 27% līdzekļu.

LVSADA pērn uz gada beigām apvienoja 80 arodorganizācijas, kas ir par piecām mazāk nekā gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!