Foto: stock.xchng
Zemkopības ministrijā top medību likuma grozījumi, kuros ņemtas vērā visu citu pušu, tikai ne mednieku intereses un, iespējams, iekļauti absurdi un nepareizi priekšlikumi, laikrakstu "Latvijas Avīze" informējis mednieku biedrības "Driāda" vadītāja Gunta Cunska.

Viņa norādīja - ja darba grupas izstrādātie likuma grozījumi paliktu tādi, kādus tos "pēdējo reizi lasīju, tad nekas īpaši slikts nebūtu gaidāms, taču baidos, ka var notikt pēc principa "ēvelē dēls, ēvelē, atnāks tētis un ar cirvi pielabos"".

"Runa ir par medījamo dzīvnieku postījumiem, par ko atbildību par varītēm centās uzkraut tikai un vienīgi uz mednieku pleciem, par privātīpašnieku pieprasītajām privilēģijām, ignorējot likumā noteiktās limitēto dzīvnieku nomedīšanai noteiktās minimālās platības, mainīt medību termiņus un izšaut dzīvniekus, ja tie kādu traucē," skaidroja medniece.

Viņa pastāstīja arī, ka "galdā tika likti priekšlikumi par dzīvnieku šāvējkomandu izveidi nolūkā iznīcināt dzīvniekus tur, kur kādam to šķiet par daudz esam". "Kopā par visiem izdevās argumentēti šādas muļķības likumu grozījumu projektā neiekļaut. Diemžēl žagata uz astes atnesa ziņu, ka sliktākais scenārijs laikam ir piepildījies un apspriešanai uz ministrijām aizceļos likums ar grozījumiem, kuros ņemtas vērā visu citu pušu, tikai ne mednieku intereses..." informē Cunska.

"Acīmredzot ierēdņiem jābruģē ceļš ārvalstniekiem, kuri, pa lēto izpērkot Latvijas zemes, pie reizes grib te arī netraucēti pamedīt," secina medniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!