Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva preses sekretāre Nataļja Timakova tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām sievietēm Krievijā. Ietekmīgs ir arī Timakovas vīrs Aleksandrs Budbergs - politisko notikumu komentētājs un melnā PR speciālists. 2013. gada 1. martā Budberga un Timakovas ģimene iegādājās 2700 kvadrātmetru lielu īpašumu ekskluzīvā vietā pie pašas jūras Jūrmalā, Lielupē, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pēc Krievijas pagrīdes blogeru aplēsēm šis īpašums esot tieši tik dārgs, cik tā pircējs Aleksandrs Budbergs spējis nopelnīt divos gados. To pierādot informācija no hakeru uzlauztajiem Budberga e-pastiem. Tur redzami naudas pārskaitījumi un arī uz Aleksandra Budberga vārda Rīgas 4. pasu nodaļā izdota termiņuzturēšanās atļauja.

Kaimiņi Jūrmalā "Nekā personīga" stāsta, ka jaunos īpašniekus te redzot ļoti reti. Pirms diviem gadiem vākti paraksti par to, vai nav iebildumu pret jaunas mājas būvniecību. 2013. gadā darbi pie tās sākās strauji. Dažos mēnešos bija gatavs mājas projekts.

Iecerētā ēka bija plaša ar vairākām guļamistabām un pat liftu. Lai celtu apjomīgo ēku kāpu aizsargjoslā, bija nepieciešams mainīt zemes statusu. Tomēr saskaņošana ar to arī apstājusies, liecina raidījuma rīcībā esošā informācija.

Medvedeva preses sekretāres vīrs Aleksandrs Budbergs termiņuzturēšanās atļauju Latvijā ir pagarinājis. Pēdējo reizi publiski viņi abi manīti Rīgā tieši pirms mēneša – 15. oktobrī. Viņi ieradās uz Mihaila Barišņikova un Alvja Hermaņa uzveduma pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī.

Krievijas premjera un kādreizējā prezidenta Medvedeva preses sekretāres ģimenes iegādātais īpašums nav vienkārša zeme pie jūras. Ar to saistīta arī būtiska daļa Latvijas republikas vēstures pirms otrā pasaules kara, informē "Nekā personīga".

Zeme un māja iepriekš piederēja divām kundzēm - Anna Justīnei Čakstei – Rollinsai un Katrīnai Čakstei Vilsonei. Viņas abas ir pirmā Latvijas republikas prezidenta Jāņa Čakstes mazmeitas. Savukārt viņu abu tēvs Konstantīns Čakste nacistu okupācijas laikā bija Latvijas Centrālās padomes līderis.

Pēc aicinājumiem atjaunot Latvijas neatkarību, izveidot Latvijas armiju, lai cīnītos pret padomju okupāciju, viņu apcietināja un izsūtīja. Konstantīns Čakste mira ceļā uz koncentrācijas nometni Polijā. Meitas ar māti paguva aizbēgt uz Zviedriju un vēlāk uz ASV. Tieši namā Jūrmalā Konstantīns Čakste aizvadīja pēdējos desmit savus dzīves gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!