Jūras spēku kuģis, apsekojot Liepājas ostas molus, atradis vienu noslīkušo, taču tas neesot neviens no kuģa "Sniegs" apkalpes.
Par to BNS uzzināja Liepājas ostas kuģu kustības dienestā.

Noslīkušais pagaidām nav atpazīts un nav arī versijas, no kurienes viņš varētu būt.

Pašlaik meklēšana turpinās un palīgos tiek gaidīts arī helikopters.

BNS jau ziņoja, ka glābšanas kuteris pirmdien atsāka avarējušā kuģa "Sniegs" apkalpes meklēšanu. Lēš, ka visi moli tiks apsekoti līdz pusdienlaikam, un tad arī būs zināms, vai kāds ir atrasts. Ieplānots apsekot molu no jūras puses un, ja to atļaus laika apstākļi, arī no krasta puses.

Jūras administrācijas Meklēšanas un glābšanas dienesta priekšnieks Andris Bernāns iepriekš BNS pauda, ka kāds no apkalpes diez vai būs palicis dzīvs, tādēļ pirmdien būs pēdējā meklēšanas diena.

Turpmākajās dienās apkalpes meklējumus varētu turpināt Jūras spēku ūdenslīdēji.

BNS jau informēja, ka "Sniegs" ostas molā ietriecās sestdienas rītā, kad stiprā vētrā mēģināja atgriezties ostā. Meklēšanas darbos sestdien izdevās atrast tikai glābšanas plostu un riņķus, kas bija noskaloti no cietušā kuģa.

Sestdien ūdenslīdēji pārmeklēja arī vētrā cietušā kuģa vraku, bet neatrada nevienu no kuģa apkalpes vai viņu mirstīgās atliekas.

Pastāv versija, ka brīdī, kad kuģis triecies pret molu, sešu cilvēku apkalpe atradusies stūres mājā. BNS jau ziņoja, ka stūres māja kuģim ir norauta - tāpat kā virsbūve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!