Foto: LETA
Jaunās kultūras ministres Daces Melbārdes biroju turpmāk vadīs Vita Cīrule, kura vadīja arī vairāku iepriekšējo kultūras ministru birojus.

Melbārde žurnālistiem sacīja, ka, izvēloties biroja darbiniekus, būtiska bija viņu profesionalitāte un pieredze. Tāpat kultūras ministrei esot svarīga sasaiste ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), lai sadarbība ar partiju "būtu produktīva un cieša".

Cīrule bija ilggadējā iepriekšējo ministru biroju vadītāja un ir ļoti augsti novērtēta nozarē, uzsvēra Melbārde.

Cīrule kultūras ministra biroja vadītājas darbu veikusi no 2004. līdz 2012.gadam, sastrādājoties ar vairākiem kultūras ministriem. Kopš 2012.gada augusta Cīrule ir Latvijas Nacionālā kultūras centra metodiskā darba koordinatore. Viņa ieguvusi augstāko pedagoģisko izglītību un bakalaura grādu psiholoģijā Daugavpils Pedagoģiskajā universitātē, bet pašlaik studē Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) maģistrantūrā Personāla vadības programmā.

Līdz šim kultūras ministres biroju vadīja Ināra Parādniece, kura ir Saeimas deputāta Imanta Parādnieka māte.

Savukārt Melbārdes preses sekretāre būs Dagnija Grīnfelde, kura iepriekš darbojusies arī Jaunajā Rīgas teātrī. Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Grīnfelde bija Jaunā Rīgas teātra (JRT) reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste. Grīnfelde JRT strādā kopš 2011.gada. Viņa bijusi arī Latvijas Radio 3 "Klasikas" programmu redaktore un Latvijas Nacionālās operas reklāmas un iespieddarbu redaktore. Grīnfelde ieguvusi bakalaura grādu mūzikā ar muzikologa kvalifikāciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un studējusi franču filoloģiju Latvijas Universitātē.

Daces Melbārdes aicinājumam turpināt darbu ministres birojā piekrituši padomnieks, Latvijas Nacionālās operas solists Nauris Puntulis un ministra palīdze Aija Iesalniece, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā. Iesalniece ir cita nacionālās apvienības aktīvista - Jāņa Iesalnieka - sieva.

Melbārde arī norādīja, ka viņas virzīšana kultūras ministres amatam noritēja ļoti ātri, līdz ar to ministres biroja komanda pilnībā vēl nav nokomplektēta. Tāpat vēl tiks diskutēts par parlamentārā sekretāra amatu, bet patlaban šos pienākumus turpinās pildīt deputāte Inese Laizāne (VL-TB/LNNK).

Biroja darbinieki pieņemti darbā uz ministres pilnvaru laiku, un viņu atalgojums noteikts atbilstoši valstī noteiktajai vienotajai atalgojuma sistēmai.

Kā ziņots, Saeima šodien kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi, kuru ministres amatam izvirzīja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Par Melbārdes apstiprināšanu amatā balsoja 61 deputāts, kas pārstāv gan koalīcijas politiskos spēkus, gan opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienību. Savukārt pret Melbārdes apstiprināšanu amatā bija 29 politiskās apvienības "Saskaņas centrs" deputāti, bet parlamentārietis Kārlis Seržants (ZZS) balsojumā nepiedalījās.

Jau ziņots, ka pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!