Pēdējo dienu aktivitātes liecina, ka "Parex bankas" noguldītāji pamazām atgriežas, banka sāk atgriezties pie normālas darbības un stabilizējas tās likviditāte, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja jaunais bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis.
Bankas vadītājs pauda cerību, ka tuvākajā laikā tiks atrisināts arī bankas mazākuma akcionāru jautājums, lai tai būtu pieejams starptautiskais finansējums. Jo ātrāk tiks pieņemti lēmumi, jo ātrāk stabilizēsies finanšu sistēma, uzsvēra Melngailis.

Melngailis skaidroja, ka 100% kontrole pār banku jānodrošina, lai nodrošinātos, ka no palīdzības sniegšanas labumu negūst kādas trešās puses. Šāda prakse ir daudzviet Eiropā. Tā kā lēmumi šajā jautājumā jāpieņem ātri, tad ar visiem vairāk nekā 60 mazajiem akcionāriem pilnvērtīgas sarunas neesot iespējamas.

Runājot par sarunām ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB), Melngailis pauda cerību, ka ERAB lēmums par iesaistīšanos "Parex bankā" būs pozitīvs, jo tāda ir bijusi arī līdzšinējā komunikācija. Ja ERAB lēmums būs negatīvs, šī neesot vienīgā iespēja, jo ir arī citi interesenti.

Melngailis pauda viedokli, ka nākotnē banku Latvijā kļūs mazāk, notiks apvienošanās un pārņemšanas darījumi, jo Latvijā ir pret iedzīvotāju skaitu ļoti liels banku skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!