Foto: PantherMedia/Scanpix

Tā dēvētajā "melnajā sarakstā", kurā nonāk Latvijai nevēlami cilvēki, kāds tiek iekļauts katru nedēļu, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" trešdien, 3.septembrī, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Ministrs pastāstīja, ka pēc notikumiem Ukrainā drošības iestādes Latvijā strādā ļoti intensīvi, lai identificētu personas, kuras sistemātiski nodarbojas ar tādām aktivitātēm, kas ir reāls drauds nacionālajai drošībai. Tā dēvētajā "melnajā sarakstā" ik nedēļu šādi cilvēki tiek iekļauti. "Vakar [2.septembrī] es arī iekļāvu personu ["melnajā sarakstā"]. Faktiski katru nedēļu šādu personu iekļaušana notiek," intervijā atzina Kozlovskis.

Kozlovskis paskaidroja, ka šajā, Latvijai nevēlamo personu sarakstā, tiek iekļauti cilvēki, kuri ir drauds nacionālajai drošībai. Ministrs neatklāja, kas ir šie cilvēki, vien sacīja, ka tie ir dažādu tautību cilvēki, kuri Latvijā izvērš vai vēlas izvērst pretvalstiskas darbības.

Jau vēstīts, ka šogad pirms mūzikas pasākuma "Jaunais vilnis" Latvijai nevēlamo personu sarakstā tika iekļauti arī vairāki Krievijas dziedātāji un izklaides biznesa pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!