Foto: LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele būs visuzmanīgākā klausītāja jautājumos, kas skar Latvijas un Eiropas drošību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma.

Vēstniece norādīja, ka kancleres vizīte Latvijā ir saistīta ar sarežģītajiem starptautiskajiem notikumiem, tādēļ Vācija kā Latvijas stratēģiskā sabiedrotā vēlas apmainīties ar viedokli par starptautiskās sabiedrības reakciju saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

"Gan Eiropas Savienības (ES), gan NATO līmenī Latvija un Vācija cieši sadarbojas, lai garantētu drošību un nodrošinātu ekonomisko izaugsmi, kā arī sūtītu skaidru signālu Krievijai par tās nepieņemamo rīcību un sekām," sacīja Kuzma, skaidrojot, ka aktuālo krīžu un globālo pārmaiņu kontekstā Vācija un kanclere personīgi pieliek lielas pūles, lai apturētu konfliktu un saspīlējumu vēršanos plašumā.

"Nav šaubu, ka Vācija ir ieinteresēta Eiropas ilgtermiņa drošībā, tāpēc ļoti lielu nozīmi piešķir saliedētai Rietumu demokrātisko valstu pozīcijai tādās organizācijās kā ES un NATO, kā arī valstu divpusējās attiecībās ar Krieviju," piebilda vēstniece.

Viņa arī uzsvēra, ka Latvija kā partneris ES un NATO, kā valsts ar veiksmīgu pilnīgas transformācijas pieredzi no totalitāras iekārtas uz demokrātiju, ir svarīgs dialoga partneris šīs saliedētās pozīcijas veidošanā.

"Varam būt pārliecināti, ka kanclere būs visuzmanīgākā klausītāja jautājumos, kas skar mūsu un Eiropas drošību un mūsu redzējumu, gatavojoties NATO samitam Velsā, kurā līdzās citiem jautājumiem jāpanāk, ka NATO spēj labāk reaģēt uz izmaiņām drošības vidē, ko radījusi Krievijas agresija pret Ukrainu."

Jāatgādina, ka pirmdien, 18.augustā, Latviju apciemos Merkele. Šīs vizītes laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!