Vācijas kanclere Angela Merkele šodien tikšanās laikā ar Latvijas Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) solījusi Vācijas atbalstu Latvijai Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā.

Straujuma šodien pēc tikšanās ar Merkeli žurnālistiem pavēstīja, ka sarunas laikā guvusi apliecinājumu, ka Latvija var paļauties uz Vācijas atbalstu un pieredzi saistībā ar Latvijas prezidentūru ES, kas nebūšot vienkāršs uzdevums.

Straujuma Merkeli informējusi par Latvijas prioritātēm prezidentūras laikā, kas būs konkurētspēja, digitālais tirgus un ES globālā loma.

Savukārt Merkele uzsvēra, ka Vācija vienmēr ir atbalstījusi Latvijas pievienošanos eirozonai un ir gandarīta, ka Latvija kopš janvāra papildina eirozonas dalībvalstu loku, pierādot, ka ekonomisko krīzi ir iespējams pārvarēt.

"Vācija Latviju atbalstīs saistībā ar prezidentūru ES," uzsvēra Merkele.
Viņa īpaši izcēla Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu. Viņasprāt, tas, ka Rīgā ir tik daudz tūristu no dažādām valstīm, apliecina, ka Latvija pieder Eiropas kopienai.

Jau ziņots, ka šodien Latvijā vizītē ieradusies Vācijas kanclere Angela Merkele. Viņa šeit tiekas ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kā arī piedalīsies ekonomikas forumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!