Foto: Ingus Bajārs / F64 / AP/Scanpix / kadrs no video
Bankrotējušā metalurģijas milža AS "Liepājas metalurgs" jaunais saimnieks kompānija "KVV Liepājas metalurgs" pārņēma uzņēmuma stūri un ir jau apņēmusies darbā pieņemt vismaz 500 darbiniekus. Tikmēr bez emocionāliem asumiem neiztika Saeimas Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijā, bet Maskavā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka sankcijas pret Krieviju var tik atceltas tikai tad, kad tā sāks pildīt dažādas vienošanās attiecībā uz situāciju Ukrainā. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: Ingus Bajārs
AS "
Liepājas
metalurgs" maksātnespējas administrators Haralds Velmers pirmdien nodevis uzņēmuma "atslēgas" jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklim Igoram Kovaļenko. "Metalurga" jaunie saimnieki gatavojas ražošanas atsākšanai un pieņems darbā vairāk nekā 500 darbinieku.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Fenomenāla atklātība, atzīšanās
Zolitūdes traģēdijas
izmeklēšanas komisijas sēdēs nav gaidāma, taču gaidāmie rezultāti būs labi, žurnālistiem pēc komisijas sēdes pirmdien norādīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs
Ringolds Balodis
("No sirds Latvijai").

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Korupcijas
novēršanas un apkarošanas biroja (
KNAB
) pārstāvji pirmdien
Zolitūdes traģēdijas
izmeklēšanas komisijā informēja par bijušā
Ekonomikas ministrijas
valsts sekretāra Jura Pūces (Latvijas Attīstībai) radinieku ziedojumiem politiskajām partijām, taču deputāts Arturs Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienību) to nodēvēja par farsu.

Lasīt vairāk

Eiropas Savienības
(ES) sankcijas pret Krieviju var tik atceltas tikai tad, kad
Krievija
sāks pildīt dažādas vienošanās attiecībā uz situāciju Ukrainā, pirmdien preses konferencē Maskavā sacīja Latvijas ārlietu ministrs
Edgars Rinkēvičs
.

Lasīt vairāk

Foto: Kadrs no video
Pašpasludinātās "
Luhanskas
Tautas Republikas" (LTR) pusē karojoši kaujinieki no komandiera "Mežonīgais" grupas ieradušies Doņeckā, lai pieprasītu separātistu "
Doņeckas
Tautas Republikai" (DTR) izdot viņiem kādu prokrievisko karotāju, kurš esot nogalinājis čečenu, liecina internetā publicēts video.

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
Deviņgadīgais Dāvis pēc atgriešanās no
ASV
, kur viņam tika veikta dzīvībai nepieciešama operācija, ir dzīvespriecīgs un jau apmeklējis skolu, pirmdien intervijā telekanālam "
Rīga
TV24" sacīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Par "melno Ļeņinu" dēvētais nacionālboļševiks
Beness Aijo
pametis Latviju un uz gadu noslēdzis līgumu ar pašpasludinātās "
Luhanskas
Tautas Republikas" separātistiem, vēsta laikraksts "Vesti".

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Bufalo "
Sabres
" latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona uzvara Nacionālās hokeja līgas (
NHL
)
Zvaigžņu spēles
līdzjutēju balsojumā nosaukts par sezonas pirmās puses sesto lielāko pārsteigumu, vēsta čempionāta mājaslapa internetā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā
Biatlona savienība (IBU) paziņojusi vēl divu dopinga lietošanā pieķerto sportistu vārdus, kuri uz laiku diskvalificēti jau iepriekš.

Lasīt vairāk

Pēc lieliska Dakaras rallija sākuma, kad lietuvieša Benedikta Vanaga ekipāža jau bija stabili iekļuvusi TOP20, sekoja neveiksme - astotajā ātrumposmā pilots salauza roku, vēsta ekipāžas lapa sociālajā vietnē "Facebook".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijā fiksēts jauns krāpšanas veids – kāds viltvārdis no modes veikaliņa Jūrmalā mēģinājis izkrāpt 6000 eiro vērtu kažoku, izmantojot reāli eksistējošas
Ventspils
firmas rekvizītus, pirmdien vēsta laikraksts "
Diena
".

Lasīt vairāk

Foto: Vida Press
Aizvadītajā nedēļas nogalē Losandželosā norisinājās Holivudas ārvalstu preses asociācijas balvu "
Golden Globe
" pasniegšanas ceremonija.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Daugavpils
– Latvijas otrā lielākā pilsēta un Austrumlatvijas metropole, kas arī izvietojusies abos Daugavas krastos – pasaulei devusi izcilo mākslinieku Marku Rotko, "tango karali" Oskaru Stroku un aktieri un režisoru Solomonu Mihoelsu (Vovsi). Pilsētas simboli ir 19. gadsimtā būvētais cietoksnis un Baznīcu kalns – vieta, kur atrodas četru konfesiju dievnami. Piedāvājam vēl dažas idejas, ko apskatīt šajā pilsētā.

Lasīt vairāk

Majestātiskās Bernes Alpu kalnu smailes un fantastiski skati un ledājiem ir tas, ko pilnīgi noteikti var sagaidīt, dodoties ceļā pa Jungfraujoch trošu dzelzceļu, kurš ved arī uz augstāko Eiropas staciju, kas atrodas Šveicē – tā burtiskā nozīmē ļauj noskatīties uz Eiropu no augšas, jo atrodas 3454 metrus virs jūras līmeņa.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Ar baltiem traipiem uz apaviem šajā nepastāvīgajā ziemas laikā saskaramies visi. Te sals, te atkusnis, un tam visam pa visu – sāls kaisītās ietves, kuru dēļ cieš mūsu apavi. Kā pareizi kopt apavus šādos laikapstākļos un kādu līdzekli izmantot?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!