Foto: LETA
Pareizticīgo Ziemassvētkos Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs cilvēkiem novēl paļauties uz Dieva žēlsirdību.

Metropolīts norādīja, ka, sagaidot gaišos Kristus piedzimšanas svētkus, baznīca svēto dziedājumu vārdiem aicina garīgā priekā sagaidīt šo dienu un dziļi apjēgt tās nozīmi mūsu dzīvē, jo Kristus piedzimšana 21. gadsimta kristiešiem šķiet noslēpumaina.

Latvijas pareizticīgo baznīcas galva uzsvēra, - tam, ka Dieva iemiesošanās ir neizprotama, nav mūs jāmulsina vai jādzen grūtsirdībā. "Tieši otrādi - mums tam ir stingri un dedzīgi jātic," piebilda metropolīts.

"Dievs ir mūsu patvērums un stiprums, un no kā gan mums baidīties, ko satraukties, ja mēs stingri ticam viņam un nepārtraukti redzam viņa žēlastības dāsnos augļus! Šie augļi ir vienmēr ar mums - Kristus baznīcā, mūsu ģimenēs, mūsu mājās, mūsu ikdienas dzīvē. Cik daudz svētīgās Dieva palīdzības gadījumu, garīgajās lietās vispirms! Cik daudz cilvēku iegūst ticību, bet līdz ar to arī savas eksistences jēgu, garīgo bagātību, veselīgu dzīves veidu," sacīja metropolīts Aleksandrs.

Viņš akcentēja, ka patlaban dzīvojam grūtā laikā, taču Kungs savā dievišķajā mīlestībā neatstāj mūs. Arī pagājušajā gadā mēs vairākkārt priecājāmies par Dieva žēlastību Latvijas Pareizticīgajai baznīcai.

Garīdznieks aicināja arī turpmāk paļauties uz Dieva žēlsirdību un Kristus svētību, kas bagātīgi tiek dota mums svētajā baznīcā un tās noslēpumos. "Ticēsim un lūgsimies, nožēlosim savus grēkus un meklēsim dzīvē vispirmām kārtām Kristu, kurš nācis pasaulē mūsu pestīšanas labad," iedrošināja metropolīts.

"Visu man Dieva uzticēto Vislatvijas draudzi apsveicu Kristus Piedzimšanas svētkos un Jaunajā Dieva labestības gadā!" pauda Pareizticīgo baznīcas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!