Foto: LETA

Mežacūku parādīšanās Rīgā, iespējams, ir NATO militārās klātbūtnes Ādažu poligonā sekas, Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) teikto radio "Baltcom" citē "Mixnews".

"Meža dzīvnieku klātbūtne pilsētā – tas drīzāk ir izņēmums nevis norma. Zināms, ka Rīga jau vairākus gadus cīnās ar bebriem. Kāpēc radusies tāda situācija ar mežacūkām un lapsām – nav saprotams," norādīja Ameriks. 

"Pieņemsim, ka ziemā tās skrien uz pilsētu, lai meklētu pārtiku, bet viņu uzrašanās pilsētā vasaras laikā – unikāla parādība. Iespējams, mežacūkas ir aizbēgušas no Ādažu poligona, kur trenējas NATO spēki."

Aizvien vairāk Rīgas iedzīvotāju novērojuši mežacūkas darbībā dažādos Rīgas rajonos, tāpēc trešdien, 20. maijā, Rīgas domē sasaukta darba sapulce par mežacūku jautājumu.

Sapulcē klātesošos informēs par medību koordinācijas komisijas izveides norisi, kā arī pārrunās iespējamos risinājumus situācijā, kad medības pilsētā ir aizliegtas, bet mežacūkas rada neērtības iedzīvotājiem, portālam "Delfi" skaidroja Rīgas dome.

Rīgā mežacūkas jau ir ierasta parādība Juglas un Šmerļa apkārtnē. Divi dzīvnieki pat nonākuši līdz galvaspilsētas centram, kur kārtības sargi kopā ar veterinārārstiem tos sagūstīja un vēlāk nogādāja ārpus pilsētas.

Tomēr savvaļas dzīvnieku dzīvošana cilvēku blīvi apdzīvotās vietās rada arī apdraudējumu, ko apliecina tas, ka Juglā mežacūka uzbrukusi kādai sievietei ar suni, savainojot rīdzinieces četrkājaino draugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!