Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDPK) otrdien, 28.oktobrī, uzklausījusi Drošības policijas (DP) priekšnieka amata pretendentu Normundu Mežvietu, izsakot viņam atbalstu.

Kā norāda NDPK priekšsēdētājs Valdis Zatlers, Mežviets izpelnījies komisijas locekļu lielu atbalstu. Kā vienu no Mežvieta trumpjiem, Zatlers atzina kandidāta spēju atzīt kritiku par pašreizējo DP darbu.

Vaicāts, lai precizē par kādu kritiku ir runa, Zatlers norādīja, ka līdz šim ikgadējos ziņojumos DP bijusi visai skopa, runājot par valsts ekonomikas riska novērtēšanu.

Arī pēc iztaujāšanas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijā, Mežviets saņēmis atbalstu. Otrdien arī gaidāms apstiprinājums par atbilstību amatam no valdības ministriem.

Jau vēstīts, ka Mežvietam ir darba ir pieredze Aizsardzības ministrijā, Valsts kancelejā, kā arī viņš ir strādājis Drošības policijas Pretterorisma centra vadītāja vietnieka amatā.

Kā informē DP, Mežviets ir dzimis 1973.gadā, studējis Latvijas Universitātē, kur ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grādu vēsturē.

Kā vēstīts, Drošības policijas (DP) ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā. Reiniks DP priekšnieks bija aptuveni 15 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!