Foto: DELFI
Latvieši var daudz, galvenais ir "šancēt" un attīstīt sevī ne tikai ikdienas darbā nepieciešamās iemaņas, bet arī radīt savu, kā uzņēmēja vai firmas darbinieka "pievienoto vērtību", tā sarunā par latviešu biznesu ārzemēs, latvietību un darbu milzīgā starptautiskā uzņēmumā uzsver pasaulē pazīstamā riepu zīmola "Michelin" projektu vadītājs Roberts Kukainis.

Ar Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) dzīvojošo Robertu Kukaini tiekamies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Viņš Latvijā bija ieradies, lai piedalītos Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā (PLEIF), kas Rīgā pulcēja desmitiem ārzemju latviešu, kuri dalījās savā pieredzē un diskutēja par Latvijas iespējām dažādos eksporta tirgos un tautsaimniecības attīstību.

Mūsu saruna noris latviešu valodā, ko Roberts pārvalda brīvi, un, runājot par latviešiem, viņš nereti lieto vārdu "mēs". Viņš uzsver, ka latviskums ir jāieaudzina ģimenē, un vienlaikus ir ļoti svarīgi, lai arī ārzemju latviešiem būtu iespējams, piemēram, dejot tautas dejas, dziedāt korī vai iesaistīties skautos, jo šādas organizācijas palīdz uzturēt latvisko garu. "Man latvietība ir asinīs, un manas asinis ir latviešu asinis," uzsver Roberts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!