Foto: LETA
Svētdien, 23. novembrī, biezās miglas dēļ no Rīgas uz citām lidostām novirzītas jau piecas lidmašīnas, atcelti vairāki ārvalstu aviokompāniju izlidojošie reisi un vairākas lidmašīnas kavējas.

No rīta uz Tallinu tika novirzīta aviokompānijas "Ryanair" lidmašīna no Londonas Stanstedas lidostas. Pusdienlaikā tāpat rīkojās "Lufthansa" lidmašīna no Frankfurtes, kurai Rīgā bija jāielido plkst.13.05, "airBaltic" lidmašīna no Kopenhāgenas, kurai Rīgā bija jānolaižas plkst.13.20, "Norwegian" lidmašīna no Oslo, kurai bija jāatlido plkst.13.50, un "Turkish Airlines" lidmašīna no Stambulas, kurai bija jāpiezemējas plkst.14.35.

Līdz ar to tika atcelti "Ryanair", "Lufthansa" un "Norwegian" reisi no Rīgas uz Stanstedu, Frankfurti un Oslo, kam bija jānotiek attiecīgi plkst.11.25, plkst.14.10 un plkst.14.20.

Savukārt "Turkish Airlines" lidmašīna pēc piezemēšanās citā lidostā Rīgā atgriezās plkst.18.30, tāpēc reiss uz Stambulu, kam bija jāizlido plkst.15.35, tika pārcelts uz plkst.19.15.

Aviokompānija "airBaltic", kurai Rīga ir mājas jeb bāzes lidosta, nevienu reisu no Latvijas galvaspilsētas neatcēla. Lidmašīnu pacelšanos migla nekavēja.

Ar gandrīz stundas nokavēšanos šodien atlidoja Polijas kompānijas "LOT" lidmašīna no Varšavas, tādēļ aizkavējās reiss no Rīgas uz Varšavu.

Migla nedaudz izklīda pēc plkst.16, kad lidmašīnas viena pēc otras veiksmīgi nosēdās.

Rīgas lidostas pārstāvji gan brīdina, ka miglas dēļ reisu kavēšanās un ielidojošo reisu novirzīšana uz citām lidostām iespējama arī vēlāk.

Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, zvanot uz uzziņu tālruni 1817 vai vēršoties aviokompānijā.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras (LVĢMA) prognozēm šonakt atsevišķos Latvijas rajonos veidosies migla ar redzamību vien 100 līdz 500 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!