Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija konceptuāli atbalstījusi izmaiņas likumā, kas mikrouzņēmumiem paredz 5% nodokļa likmi un obligātas sociālās iemaksas, savukārt "Spēlmaņu nakts" balvu "Par mūža ieguldījumu teātra mākslā" šogad tiks pasniegta Latvijas Nacionālā teātra aktieriem Uldim Dumpim un Ģirtam Jakovļevam. Zviedrijas policija sašāvusi maskētu vīrieti, kurš uzbrukumā ar zobenu skolā nogalinājis divus cilvēkus, bet tepat Latvijā Valsts policija kratīšanās izņēmusi 71 ieroci, vairāk nekā 3000 munīcijas vienību un 56 sprāgstierīču detaļas.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: F64
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien konceptuāli atbalstīja mikrouzņēmumu nodokļa likmes izmaiņas, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Lasīt vairāk

Ceturtdien, 22. oktobrī, Dailes teātrī tika paziņoti Gada balvas Teātrī "
Spēlmaņu nakts
2014/2015" balvas "Par mūža ieguldīju teātra mākslā" ieguvēji, kā arī atklāts ikgadējais Spēlmaņu nakts skatītāju balsojums un tam veltītā ekspozīcija Dailes teātrī, portālu "Delfi" informē Latvijas Teātra darbinieku savienības pārstāvji.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Oktobra sākumā veicot kratīšanas dažādās Latvijas vietās, Valsts policija (VP) izņēmusi 71 ieroci, vairāk nekā 3000 munīcijas vienību un 56 sprāgstierīču detaļas - detonatorus, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Saeima
ceturtdien piekrita deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) saukšanai pie administratīvās atbildības par amatu savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu, portāls "Delfi" uzzināja parlamentā.

Lasīt vairāk

Foto: Latvijas armija
Aizsardzības un drošības kompānija "Saab" ir saņēmusi pasūtījumu no Latvijas Aizsardzības ministrijas par "RBS 70" tipa raķetēm, kuru piegādāšana notiks līdz 2016.gadam, portālu "Delfi" informēja Zviedrijas uzņēmumā.

Lasīt vairāk

Kremļa militārās operācijas Sīrijā
Krievijas
nodokļu maksātājiem izmaksā līdz četriem miljoniem ASV dolāru (3,53 miljoni eiro) dienā, vēsta laikraksts "The Moscow Times".

Lasīt vairāk

Prokremlisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas pilsētā Doņeckā, iezīmējot centienus radīt nostalģiju, izlikti trīs plakāti ar kādreizējā PSRS diktatora Josifa Staļina portretiem, vēsta laikraksts "The Guardian".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Saeimas
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien pēc plašām diskusijām konceptuāli atbalstīja jauna nodokļa ieviešanu lielāku algu saņēmējiem, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Lasīt vairāk

Latvijas pārstāvis Georgijs Osokins kļuvis par diplomandu un 4000 eiro prēmijas ieguvēju 17. Starptautiskajā Friderika Šopēna konkursā, kas norisinājās Varšavā. Pianista uzstāšanās raisījusi publikas interesi, turklāt dalība konkursā viņam pavērusi ceļu vērienīgai starptautiskai darbībai.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Pēdējo 12 mēnešu laikā katram ceturtajam interneta lietotājam ir uzlauzts vismaz viens tiešsaistes konts, kas ir izraisījis nepiederīgu ziņojumu nosūtīšanu lietotāja vārdā, kuros dažkārt bija ietverta ļaundabīga saite, un personīgās informācijas zudumu vai zādzību, piecina "Kaspersky Lab" un "B2B Inernational" jaunākais
pētījums
.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 22. oktobrī, Rīgas Starptautiskajā autoostā ar mobilās "vest-niecības" prezentāciju oficiāli tika atklāta
Ceļu satiksmes drošības direkcijas
(
CSDD
) kampaņa "Esi gaismas vest-nesis!". Tās mērķis ir aicināt iedzīvotājus rūpēties par sevi un līdzcilvēkiem, diennakts tumšajā laikā lietojot gaismu atstarojošās vestes vai apģērbu ar atstarojošajiem elementiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!