Foto: F64
Militāro mācību dēļ palielināsies militārās tehnikas klātbūtne uz valsts autoceļiem un dzelzceļa, pavēstīja Aizsardzības ministrijā.

Turpinoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam, kā arī izvietoto sabiedroto spēku vienību rotācijai ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki informē, ka uz Latvijas autoceļiem palielināsies militārās tehnikas klātbūtne.

Īpaši intensīva militārās tehnikas pārvietošanās pa Latvijas autoceļiem un dzelzceļu notiks no 20. līdz 30.oktobrim.

20., 24. un 27.oktobrī Liepājas ostā ienāks operācijā “Atlantic Resolve” iesaistīto ASV bruņoto spēku vienību aprīkojums un dažāda veida militārā tehnika, tostarp bruņutehnika - tanki “Abrams” un bruņutransportieri “Bradley” -, kas paredzēta nākamās rotācijas vienībām visās trijās Baltijas valstīs.

Pēc izkraušanas tehnika pa autoceļiem un dzelzceļu tiks nogādāta gan uz Ādažu bāzi, gan arī uz Lietuvu un Igauniju.

24. – 25.oktobrī ASV bruņoto spēku militārā tehnika no Liepājas pa dzelzceļu tiks nogādāta Igaunijā, bet 26.oktobrī – Lietuvā, to transportējot gan pa autoceļiem, gan pa dzelzceļu.

27. – 28.oktobrī ar vilcējiem uz Ādažu bāzi tiks transportēti tanki, bet 28.oktobrī pa dzelzceļu uz Garkalnes staciju – bruņutransportieri, kuri uz Ādažu bāzi dosies 29.oktobrī.

Savukārt 30.oktobrī no Garkalnes stacijas pa dzelzceļu uz Vāciju tiks transportēta Vācijas bruņoto spēku militārā tehnika.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar palielinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to būs pieejama bruņoto spēku sociālās saziņas tīkla “Twitter” profilā @Latvijas_armija.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!