Ne visi politiķi Latvijā ņem kukuļus, intervijā Latvijas Radio 4 sacīja bijušais izglītības un zinātnes (IZM) ministrs Roberts Ķīlis, piebilzdams, ka reiz viņam piedāvāts kukulis, kas pārsniedzis miljons latus.

"Tas tolaik bija saistīts ar profesionālo un tehnisko skolu modernizāciju. Kukuli nepaņēmu. Vai tad tas tagad nav redzams?" raidījumā sacīja Ķīlis.

Summa viņam piedāvāta, skaitli parādot uz kalkulatora. Tā bijusi lielāka par miljonu latu jeb aptuveni 1,4 miljoniem eiro.

Intervijā LR4 Ķīlis neprecizēja, kas tieši kukuli viņam piedāvājis.

Kā sarunā ar portālu "Delfi" skaidroja Ķīlis, par viņam piedāvāto kukuli ministrs konsultējies ar advokātu un arī ar KNAB darbiniekiem.

"Vairākas lietas laidām tālāk uz ģenerālprokuratūru, ierosinājām disciplinārlietas - rezultātā valsts sekretārs Mareks Gruškevics, valsts sekretāra vietniece Inga Štāle un citi no valdības tika atlaisti. Par šo kukuļa lietu - tas, pēc advokāta domām, bija piedāvāts tik slīpi, klusējot un uz kalkulatora rādot, neko tieši nesakot, ka būtu grūti to noformulēt kā nepārprotamu," skaidro Ķīlis.

"Savukārt vārdu saukšanu šajos apstākļos bez pietiekama pamatojuma var izraisīt pretprasību par goda aizskaršanu un lielu kompensāciju. Proti, ko varējām pamatot ar faktiem, to virzījām, kas bija neskaidrs, to nē."

Jau ziņots, ka eksministrs amatā atradās no 2011. gada 25. marta līdz 2013. gada aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!