Atšķirībā no Saeimas deputātiem, ministri nesaņems svētku prēmijas uz Ziemassvētkiem, trešdien preses konferencē Latvijas televīzijā apliecināja premjers Andris Šķēle.
Viņš atzina, ka Ministru kabineta algu fonds ir "notērēts" vasarā notikušās Viļa Krištopana vadītās valdības demisijas rezultātā, jo visiem ministriem un arī valdības vadītājam pēc likuma bija jāizmaksā kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā.

"Esošajiem ministriem maciņš ir krietni vien plānāks," Krištopana valdības atkāpšanās rezultātus komentēja Šķēle.

Premjers BNS nezināja teikt, vai prēmijas nesaņems arī Valsts kancelejas darbinieki, jo tā esot Valsts kancelejas direktora kompetence, - premjers prēmijas var noteikt tikai ministriem.

Jau ziņots par pagājušajā nedēļā atklātajiem faktiem, ka Saeimas prezidijs slepus no preses piešķīris svētku prēmijas Saeimas deputātiem un Saeimas kancelejas darbiniekiem.

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume BNS norādīja, ka visos Saeimas sasaukumos pēc neatkarības atjaunošanas Saeimas deputātiem tradicionāli tiek izmaksātas prēmijas Ziemassvētkos vai 18.novembrī. Šāda iespēja šogad radusies, jo Saeimas algu fondā bijis līdzekļu pārpalikums.

Prēmijas saņēma deputāti, kuri saņem Saeimā algu (ministri un parlamentārie sekretāri darba algas Saeimā nesaņem), un 507 Saeimas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!