Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sagatavojusi grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt visā valstī vienotus ierobežojumus priekšvēlēšanu reklāmai.

Grozījumi noteic, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai publiskās lietošanas ārtelpās (izkārtnes, stendi, afišas, tāfeles, plakāti, reklāma skatlogos) aizliegts izmantot valsts un pašvaldību iestāžu ēkas, baznīcas un lūgšanu namus, ārstniecības iestāžu ēkas, izglītības iestāžu ēkas, kā arī autoostas, stacijas, pasažieru ostas.

Tāpat nedrīkstēs izmantot sabiedrisko transportu, vietējās un valsts nozīmes arhitektūras, pilsētbūvniecības un mākslas pieminekļus.
Priekšvēlēšanu reklāmas būs aizliegts izvietot arī tuvāk par 50 metriem no šiem objektiem.

Ieviešot šādu regulējumu, visā valstī būs vienoti, valsts noteikti ierobežojumi priekšvēlēšanu aģitācijai, līdz ar to arī visi politiskie spēki būs līdzīgā situācijā. Pašvaldībām ar saistošajiem noteikumiem būs tiesības noteikt tikai ierobežojumus reklāmas izmēram, veidam, gaismas un skaņas efektiem atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai, taču nebūs tiesīgas noteikt vietas, kurās aizliegta atsevišķu preču, preču grupu vai pakalpojumu reklāmas izplatīšana.

Grozījumi likumā iesniegti izskatīšanai 9.marta Ministru kabineta komitejas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!