Foto: DELFI

Statu samazināšana ministrijās gaidāma rudenī, pirmdien intervijā LNT raidījumam"900 sekundes" pastāstīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Viņš skaidroja, ka valsts pārvaldes reforma paredz ieviest iestāžu vadītāju darba vērtēšanu pēc ļoti konkrētiem kritērijiem, norādot, ka Eiropas Savienībā valsts pārvalde tiek uzskatīta par optimālu, ja tajā strādā 9,2% no iedzīvotāju skaita.

Runājot par vakantajām vietām valsts pārvaldē, Krieviņš paskaidroja, ka patlaban tukšās vietas tiekot uzturētas tikai tāpēc, lai varētu piemaksāt esošajiem darbiniekiem. Tāpat Krieviņš pauda pārliecību, ka lielie projekti valstī izgāžas, jo nepārtraukti mainās darbinieki. Turklāt pēc viņa aplēsēm valsts pārvaldes darbinieki lieliski zinot, kuras ir liekas darbības un izdevumi, taču neviens nenāk klajā ar priekšlikumiem, ko un kā mainīt vai uzlabot.

Papildus Krieviņš sacīja, ka nepieciešams vērtēt vairāku mazo valsts pārvaldes iestāžu nepieciešamību, paužot nožēlu, ja joprojām pastāv daudzas šādas mazās iestādes ar "padsmit cilvēku štatiem". Kā piemēru viņš minēja Izglītības kvalitātes dienestu. "Man ir liels jautājums, ar ko nodarbojas, piemēram, Izglītības kvalitātes dienests," sacīja Valsts kancelejas direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!