Foto: F64

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu noteikt stingrākas prasības ministru atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem, portāls "Delfi" uzzināja parlamentā.

Opozīcijas sagatavotie Kārtības ruļļa grozījumi noteiktu stingrāku kārtību tam, kā Ministru prezidents un ministri atbild uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem.

"Vienīgā iespēja opozīcijas deputātiem komunicēt ar ministriem ir jautājumu un atbilžu sesijas, jo opozīcija nevar satikt ministrus ne frakcijās, ne koalīcijas sapulcēs. Atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem parasti jānotiek ceturtdienās pulksten 17. Tomēr visbiežāk ministri atbild uz jautājumiem rakstiski, sniedzot neizsmeļošas un formālas atbildes. Ja šīs atbildes deputātus neapmierina, tad ministri informē, ka nevar ierasties uz atbilžu sniegšanu klātienē," iepriekš norādīja partijas "Saskaņa" pārstāvji.

"Tās atsevišķās reizes, kad ministrs ir gatavs ierasties, parunāt ar deputātiem, ir zināms prieks visai Saeimai," sēdē teica deputāts Gunārs Kūtris (NSL).

Izmaiņas paredzēja, ka atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem notiek uzreiz pēc Saeimas sēdes. Atbilžu sniegšanu varētu pārcelt tikai darbnespējas, atvaļinājumu vai atrašanās ārpus valsts dēļ.

11. Saeimas laikā tika iesniegti 198 deputātu jautājumi, uz kuriem tika sniegtas rakstiskas atbildes. 76 gadījumos tās deputātus neapmierināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!