Foto: LETA

Valdības izbraukuma sēdes rīkošana Daugavpilī izmaksājusi 2500 eiro, otrdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Iepriekšējā Māra Kučinska (ZZS) valdības izbraukuma sēde notika pērn novembrī Liepājā. Raidījums atgādina,ka tolaik sēdes norises rīkošana netika vērtēta viennozīmīgi ne vien tādēļ, ka valdības vadītājs pārstāv Liepājas partiju, bet arī nebūt ne mazo izmaksu dēļ, kas pārsniedza 3000 eiro, ietverot gan telpu īri, gan tiešraides nodrošināšanu.

Šoreiz izmaksas bijušas nedaudz mazākas. Nauda tērēta sēdes apskaņošanai un tiešraides nodrošināšanai no Daugavpils, taču izdevies ietaupīt par telpu īri, jo Daugavpils Universitāte samaksu nav prasījusi.

Tomēr kopējās izmaksas, visticamāk, ir krietni lielākas, jo tajās nav iekļauti ministru un ierēdņu tēriņi degvielai, ko sedz katra ministrija atsevišķi. Arī šoreiz sēdes rīkošana ārpus galvaspilsētas, it īpaši pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā, netiek vērtēta viennozīmīgi.

"Latvija nav tikai Rīga, un bieži vien tiešām, aizbraucot uz vietas, tās sajūtas ir daudz savādākas. Protams, katru valdības sēdi braukt ārpusē - tas nebūtu racionāli un tas arī nenotiek, bet reizi pa reizei izbraukt - un tāda pieredze Latvijā ir bijusi -, es domāju, ļoti apsveicami," vērtēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prieksšēdētājs Jānis Endziņš.

"Reģionālos izbraucienos, ja tādus vispār taisa, tad tiek iesaistīti attiecīgā reģiona politikas veidotāji, spēlētāji, uzņēmēju organizācijas, nevalstiskās organizācijas un tiek skatīti attiecīgajam reģionam nozīmīgi jautājumi. Ja tā ir vienkārši tāda izbraukšana pie dabas krūts, tad, protams, pirmais jautājums, vai tam ir kaut kāds sakars ar briestošajām pašvaldību vēlēšanām," tā savukārt raidījumā sprieda politologs, Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens.

Tikmēr Daugavpils iedzīvotāji valdības viesošanos pilsētā pārsvarā vērtē pozitīvi. Viņi pauž viedokli: ja reiz ministri ir ieradušies, tad no tā ir jābūt arī kādam labumam, informē raidījums. Tomēr vairākiem uzrunātajiem daugavpiliešiem par valdības izbraukuma sēdi viņu pilsētā bija pirmā dzirdēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!