Foto: DELFI

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piektdien darba vizītē apmeklēs Sīkragu un Sabili, portālu "Delfi" informēja Valsts Kancelejā.

Vizītē Sīkragā premjers apmeklēs EA2010 rudens sesiju, lai piedalītos diskusijās ar EA2010 dalībniekiem par Latvijas gatavību un lietderību pievienoties eiro. Eiro ieviešanas plāna mērķis ir apzināt eiro ieviešanas projekta darba uzdevumus Latvijā, kā arī vienlaicīgi jādefinē eiro ieviešanas principus un scenāriju, lai nodrošinātu veiksmīgu tā ieviešanas procesu gan privātajā, gan valsts sektorā.

Konferencē piedalīsies EA2010 rudens sesijas dalībnieki – Valdis Dombrosvskis, Ojārs Kehris, Mārtiņš Bondars, Dairis Cālītis, Kaspars Gerhards, Edmunds Krastiņš, Filips Rajevskis, Olga Ertuganova, Dzintars Kalniņš, Lauris Liepa, Uldis Osis, Juris Cebulis, Andris Liepiņš, Inna Šteinbuka, Andris Ruselis, Aleksandrs Kiršteins, Māris Avotiņš, Maija Celmiņa un Anna Geida. EA2010 konference notiek ik gadu – pavasara, rudens un ziemas periodā, kad dalībnieki tiekas un diskutē par nozīmīgākajiem jautājumiem un aktualitātēm.

Savukārt pēc konferences Dombrovskis dosies uz Sabili, kur apskatīs kokaudzētavu "Mazsili" un runās par zemes un mežu apsaimniekošanas jautājumiem. Papildus diskutēs arī par A/S "Latvijas Valsts meži" (LVM) galvenajiem darbības rādītājiem un izaicinājumiem, kā arī par zemes efektīvas izmantošanas iespējām. Kokaudzētavu apmeklēs un diskusijā piedalīsies arī zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

"Mazsili" ir AS "LVM sēklas un stādi" struktūrvienības kokaudzētava, kas ir viena no Baltijas modernākajām kokaudzētavām un sniedz būtisku ieguldījumu kvalitatīva meža atjaunošanā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!