44 gadu vecumā miris bijušais Saeimas deputāts Aigars Jirgens, aģentūrai LETA apliecināja apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats.

Jirgens dzimis 1960.gada 2.novembrī Rīgā, 1980.gadā beidzis Rīgas 2.vidusskolu, 1985.gadā beidzis Latvijas Valsts universitātes Žurnālistikas nodaļu. Strādājis laikrakstos "Padomju Jaunatne" un "Atmoda", izdevis dzeju krājumu "Tas nav vēl rudens".

Jirgens ir darbojies Pilsoņu kongresa Latvijas komitejā, bijis Latvijas Tautas frontes un LNNK biedrs, 18.novembra savienības priekšsēdētāja vietnieks, laikraksta "Neatkarība" galvenais redaktors.

1995.gada janvārī Jirgens tika ievēlēts par partijas "Tēvzemei un brīvībai" (TB) ģenerālsekretāru un valdes locekli.

1995.gada septembrī no TB saraksta Jirgens tika ievēlēts par 6.Saeimas deputātu, bet 1996.gada septembrī - par Saeimas priekšsēdētāja biedru. 1998.gada aprīlī Saeima atbrīvoja Jirgenu no Saeimas priekšsēdētāja biedra amata pēc paša vēlēšanās, kā arī deva atļauju viņa saukšanai pie administratīvās atbildības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu reibumā.

Jirgens ir bijis Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis.

Jirgenu viņa paziņas raksturojuši kā konservatīvu, pedantisku, mierīgu un noslēgtu cilvēku ar labu atmiņu. 5.Saeimas laikā, kad Jirgens bijis deputāta Jāņa Straumes (TB) palīgs, viņš esot bijis lielas daļas frakcijas iesniegto likumprojektu autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!