Miris bijušais Saeimas deputāts, Amerikas latviešu sabiedriskais darbinieks un uzņēmējs Aristīds Lambergs, ziņo avīze "The Boston Globe".

Avīze vēsta, ka 1934.gadā dzimušais Lambergs aizgājis mūžībā 23.jūnijā. Lambergs pēc darbošanās 5. un 6. Saeimā devās atpakaļ uz ASV, kur dzīvoja Bostonas priekšpilsētā Vestvudā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, bijušais deputāts dzimis 1934.gada 7.jūlijā Jelgavā. Lambergs pēc 2.pasaules kara kopā ar vecākiem atstāja Latviju. Piecus gadus viņi dzīvoja Vācijā bēgļu nometnēs bet 1950.gadā izceļoja uz ASV.

35 gadus viņš darbojies privātuzņēmējdarbības jomā, saistītā ar nekustamo īpašumu, būvniecību ASV un Sauda Arābijā. 1984 gadā viņš vadījis ASV prezidenta vēlēšanu kampaņu ASV latviešu vidū. No 1990. līdz 1992.gadam bijis premjera Ivara Godmaņa padomnieks.

Aristīds Lambergs ticis ievēlēts par 5. un 6. Saeimas deputātu no Latvijas Nacionālās Neatkarības kustības (LNNK), darbojies dažādās Saeimas komisijās, tostarp arī izmeklējot dažādas skandalozas lietas. Piemēram, darbojies parlamentārās izmeklēšanas komisijā "Bankas Baltija" lietā, kā arī ticis iecelts par "G-24" kredītlietu izmeklēšanas darba grupas locekli.

Lambergs bijis Amerikas latviešu apvienības (ALA) vairākos vadošos amatos un piedalījies daudzās politiskās akcijās ASV un starptautiski pret Latvijas un Baltijas valstu okupāciju pirms 1991.gada. Viņš bijis Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes loceklis, organizējis trimdas latviešu līdzdalību Jūrmalas (1986) un Čatakvas (1987) konferencēs.

Bijis ASV latviešu Nacionālās stratēģijas darba grupas prezidents, ASV-Baltijas fonda direktors, Daugavas Vanagu mūžabiedrs.

Paredzēts, ka atvadīšanās no Lamberga notiks pirmdien 28.jūnijā, sēru namā "Mann&Rogers", Bostonā, bet izvadīšana notiks no kāda Bostonas katoļu dievnama otrdien, 29.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!