Foto: LETA
Piektdien, 17.februārī, miris advokāts Aleksandrs Ogurcovs, portālu "Delfi" informēja advokātu birojā "Davidsons un partneri".

Pagājušā gadsimta 90.gados Ogurcovs bijis Alfrēda Rubika un Ojāra Potreki advokāts, kā arī aizstāvējis genocīdā apsūdzēto Iļju Mašonkinu, un bijis kara noziegumos apsūdzētā bijušā sarkano partizānu komandiera Vasilija Kononova advokāts, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Ogurcovs dzimis 1939.gada 21.jūnijā toreizējā Ļeņingradā. 1958.gadā beidzis Rīgas Jūras skolu un līdz 1960.gadam strādājis Zvejniecības, tirdzniecības un zinātnes tiesās.

Laikā no 1960. līdz 1969.gadam Ogurcovs strādājis kriminālizmeklēšanā, pēc tam bijis Rīgas kinostudijas direktora vietnieks, no 1973.gada līdz 1986.gadam – tiesību inspektors Arodbiedrību padomē, kā arī vecākais referents Ministru Padomē. 1986.gadā viņš kļuvis par zvērinātu advokātu advokātu birojā "Centrs".

Ogurcovs kā advokāts praktizējis līdz pēdējam brīdim, cik to atļāvusi viņa veselība, portālam "Delfi" atzina viņa palīgs Ivars Siliņš.

Atvadīšanās no Ogurcova paredzēta 21.februārī pulksten 12 Rīgas Dievmātes Pasludināšanas pareizticīgo baznīcā Gogoļa ielā 9, Rīgā.

Līdzjūtību izteikusi arī Latvijas Zvērinātu advokātu padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!