Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa trešdien daļēji apmierināja Nacionālās apvienības (NA) "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētāju Gaida Bērziņa un Raivja Dzintara civilprasību un no Eiropas Parlamenta deputāta Aleksandra Mirska piedzina kopumā 1000 latu par goda un cieņas aizkārumu.

Prasība tiesā tika celta, jo pirms aptuveni diviem gadiem Mirskis no EP tribīnes esot nosaucis par nacistiem tos NA deputātus, kuri rīkoja parakstu vākšanu par valsts apmaksātu izglītību tikai valsts valodā, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Bērziņš un Dzintars vēlējās panākt, lai Mirskis arī atsauc godu un cieņu aizskarošās ziņas, un Rīgas apgabaltiesa uzdeva Mirskim atsaukt 2011.gada 4.aprīļa izteikumu "šodien Latvijas parlamentā deputāti nacionālisti un nacisti vēlas rīkot referendumu par Krievijas skolu slēgšanu Latvijā", atsaukumu publicējot Eiropas Parlamenta mājas lapā, portālam "Delfi" precizēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Tiesa no Mirska piedzina 500 latus par labu Bērziņam un tikpat daudz - par labu Dzintaram, papildināja tiesas pārstāvis.

Trešdien tiesa pasludināja sprieduma rezolutīvo daļu, bet ar sprieduma motīviem būs iespējams iepazīties no 17.aprīļa. No šīs dienas spriedumu 30 dienu laikā būs iespējams apstrīdēt Augstākās tiesas Senātā.

„Neviens un nekas mani nepiespiedīs mainīt savu nostāju!", pēc trešdien pasludinātā apgabaltiesas sprieduma atzinis Mirskis, norādot, ka šo spriedumu viņš nevar uztvert bez smaida, portālu "Delfi" informēja Mirska birojā. 

Mirskis uzsver, ka „Latvija pārvēršas par bezlikumību zonu, ja pat deputātus mēģina apklusināt, tad demokrātija ir sasniegusi kritiski zemu līmeni. Neviena priekšā neatvainošos un nevienam neko nemaksāšu! Nacistus saukšu par nacistiem, un neviens man nepiespiedīs mainīt savu pilsonisko nostāju!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!